Stațiunea Băile Tușnad din orașul Băile Tușnad, județul Harghita

Mica Elvetie a Romaniei, asa cum este intitulata astazi statiunea Baile Tusnad este amplasata la o inaltime de 650 metri in depresiunea Ciuculu, fiind cuprinsa intre Muntii Harghita si Muntii Bodoc.

Statiunea Baile Tusnad din orasul Baile Tusnad judetul Harghita

Statiunea cu un numar de aproximativ 1700 de localnici, dintre care mai mult de 90% avand origine ungureasca, este vizitata anual de mii de turisti, veniti fie pentru a admira frumusetile locului, fie pentru a beneficia de capacitatea apelor din regiune pentru recuperare.

Legenda acestor ape dateaza inca din anul 1842, atunci cand un fiu de cioban a fost vindecat in mod miraculos de aceste ape binefacatoare. Potrivit statisticilor, statiunea isi are originile in aceste locuri chiar din acest an al vindecarii micului ciobabas.

Apele din regiunea Baile Tusnad sunt cunoscute ca urmare a proprietatilor sale miraculoase de vindecare cardiovasculara, endocrina, digestiva, dar si pentru reglarea sistemului nervos central ori a starilor de depresie. De asemenea, statiunea beneficiaza de tratamente de imapchetare cu parafina, bai carbogazoase calde, dar si exercitii de gimnastica medicala realizate de specialisti destul de cunoscuti ca urmare a meritelor lor atat in tara, cat si in strainatate.

Asa cum aminteam, peisajul este de-a dreptul feeric, statiunea fiind inconjurata de paduri de foiase si conifere. Intitulata si Perla Ardealului, aceasta ofera vizitatorilor peisaje de-a dreptul mirifice si un aer destul de curat.

Bine de stiut:

In regiune sunt 6 izvoare naturale ce sunt folosite pentru vindecare, cele mai uzuale fiind Izvorul Stanescu, Apor, Ileana si Mikes.

Statiunea Baile Tusnad are o capacitate de 800 de pacienti, personalul medical fiind capabil sa isi ofere serviciile in fiecare moment.

In zona se afla amplasat Lacul Sfanta Ana, unic ca urmare a modului sau de formare in Europa, luand fiinta dintr-un crater vulcanic.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*