Muzeul aurului din orașul Brad, județul Hunedoara

Chiar daca ne este destul de greu sa credem si la noi in tara se afla situat un Muzeu al Aurului unde putem admira o veritabila colectoe mineralogica.

Situat in Brad, in Muntii Apuseni, muzeul a fost creat in urma cu mai bine de 100 de ani, loc unde mii de exponate din intreaga lume pot fi admirate de ochii turistilor.

Cu toate acestea, cele mai importante obiecte sunt reprezentate de colectiile de aur provenite din Muntii Metaliferi din Romania. Muzeul prezinta vizitatorilor sute de exponate descoperite in regiunea Brad care pot demonstra existenta omului pe aceste meleaguri in urma cu mai bine de 5000 de ani.

Iar daca va ganditi ca veti admira adevarate bijuterii din aur, ei bine, va inselati. De regula, aceste exponate prezinta aurul pur, minereul, asa cum a fost gasit el de catre minerii acelor timpuri, fara a fi mai apoi prelucrat. De aceea, veti putea fi surprinsi sa observati diverse particule de aur, lamele, filamente, dendrite sau granule.

Unele exponate descoperite in Muntii Apuseni au fost desoperite avand infatisarea unor diverse plante sau animele, imitand adesea frunze, flori sau animale domestice.

Bine de stiut:

Muzeul aurului prezinta vizitatorilor aproximativ 800 de exponate cu provenienta din diferite tari ale lumii. Aici pot fi admirate sau fotografiate, oferindu-va o imagine de  neuitat.

Pentru a ajunge aici este nevoie sa parcurgeti drumul pana in Hunedoara, Bradul aflandu-se in apropiere.

muzeul-aurului-din-orasul-brad-buletindemehedintiIstoric Muzeul aurului din Brad:

Obiective principale de vizitat la Muzeul aurului:

Program de vizitare Muzeul aurului:

Tarif vizitare Muzeul aurului:

În apropiere de Muzeul aurului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Muzeul aurului din Brad:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Muzeul aurului din Brad:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul aurului:

Galerie foto Muzeul aurului din Brad:

Ai vizitat Muzeul aurului?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul aurului?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*