Stațiunea Geoagiu-Băi din orașul Geoagiu, județul Hunedoara

Situata chiar in mijlocul muntilor Apuseni, Statiunea Geoagiu Bai te incanta cu frumusetea sa aparte. Ori de cate ori pornesti in drumetie in aceste locuri nu ai cum sa nu promiti ca odata te vei mai intoarce pentru a le revizita.

Statiunea Geoagiu-Bai din orasul Geoagiu judetul Hunedoara - flickr

Denumirea de Geoagiu Bai a fost data ca urmare a bogatiilor sale minerale, cuprinse in dedesupturile muntiase.

Statiunea Geoagiu-Bai se numara printre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara. Calitatile apelor minerale, dar si natura ce inconjoara aceasta locatie reusesc sa transforme statiune intr-una dintre cele mai binefacatoare.

Statiunea Geoagiu Bai se afla situata in apropierea orasului Orastie, la o inaltime de 350 metri, fiind incadrata aproape perfect de colinele acoperite cu padurile de brad si de fag. Locatia are o atestare documentara ce dateaza in urma cu aproape 2000 de ani ca urmare a marturiilor cioplite in piatra, numindu-se Germisara.

Bine de stiut:

Proprietatile apelor ce se regasesc in statiunea Geoagiu Bai sunt cunoscute ca tratand afectiuni cronice, diabet zaharat, afectiuni gastrice, anemii, alergii, boli infectioase, afectiuni ale sistemului locomotor, circulatorii si ginecologice.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*