Țara Hategului din orașul Hațeg, județul Hunedoara

Tinut istoric si etnografic situat in coltul de sud-vest al Transilvaniei, judetul Hunedoara, Tara Hategului cuprinde depresiunea cu acelasi nume si asezarile situate pe cursul superior al Streiului, pana la varsarea acestuia in Mures.

Centrul social si economic al regiunii este orasul Hateg.

Tara Hategului este una dintre microregiunile cele mai bogate din Romania din punct de vedere istoric deoarece aici se gasesc cateva dintre cele mai importante monumente de arhitectura si arheologie din tara.

Un mic muzeu al portului si traditiilor hategane functioneaza in centrul orasului Hateg, in incinta casei de cultura. Parade ale portului popular local au loc cu ocazia „Zilelor Hategului”, care se organizeaza in lunile iulie sau august.

Alte elemente etnografice importante sunt muzica traditionala – „Hategana”, dar si bucataria specifica, in special virsli (carnaciori picanti din carne de oaie/capra).

Tara Haţegului este una dintre cele mai bogate zone in ceea ce priveste diversitatea naturala si densitatea vestigiilor istorice.

tara-hateguluiIstoric Țara Hategului din Hateg:

Obiective principale de vizitat la Țara Hategului:

Program de vizitare Țara Hategului:

Tarif vizitare Țara Hategului:

În apropiere de Țara Hategului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Țara Hategului din Hateg:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Țara Hategului din Hateg:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Țara Hategului:

Accesul in Tara Hategului se face prin trei „porti”: dinspre orasul Simeria, pe valea Streiului; dinspre Banat, pe valea Bistrei; si dinspre municipiul Petrosani, prin Pasul Merisor-Banita.

Galerie foto Țara Hategului din Hateg:

Ai vizitat Țara Hategului?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Țara Hategului?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*