10 Motive Pentru a Vizita Antalya

Antalya antică este poarta de est de pe Coasta Turcoaz. Dacă încă nu ești hotărât dacă să vizitezi sau nu această zonă, îți prezentăm în continuare 10 motive imbatabile care să te convingă să nu ocolești această fascinantă provincie turcească.

Relaxează-te și bucură-te de o plajă potrivită chiar și pentru regi și regine

Localnicii încă dezbat modul în care Kleopatra Beatch și-a primit numele, dar toți sunt de acord cu faptul că este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta Alanya. Ziua, plaja lungă de nisip este un punct de reper binecunoscut pentru sporturile nautice, iar mai pe seară devine locul ideal pentru plimbări între barurile de pe plajă și oferă posibilitatea de a savura blândețea soarelui la apus, pentru încă o oră sau două.

Poți explora și rătăci printre ruine care evocă 2.000 de ani de istorie

Dacă ajungi în Antalya și ești pasionat de istorie, este obligatoriu să îți rezervi o călătorie prin ruinele greco-române din Side. Piesa centrală o constituie un teatru vast care putea găzdui cândva peste 15.000 de oameni. Templul lui Apollo din apropiere vă lasă amintiri imposibil de uitat dacă îl vizitezi în amurg, când coloanele par să strălucească în nuanțe stranii portocalii și roz.

Petrece o noapte sub stele până la răsăritul soarelui

Când vine vorba despre viața de noapte a Antalyei, nimic nu este subestimat. Supercluburile din centrul orașului dispun de mai multe ringuri de dans. Mai mult, există zone în care te poți bucura de cocktailuri și poți dansa în ritmul muzicii privind cerul senin și plin de setele. Viață de noapte din Antalya este binecunoscută printre turiștii dornici de distracții și petreceri până în zori.

Află mai multe lucruri despre modul de viață rustic

Dacă tot ai ajuns pe frumoasa coastă anatoliana, este păcat să nu te aventurezi și în interiorul acesteia. Un jeep-safari poate fi modul cel mai bun pentru a explora Munții Taurului. De la Alanya te poți îndrepta către satele îndepărtate așezate de-a lungul  râului Dim, ocazie perfectă pentru a te bucura de priveliște și a afla mai multe detalii despre tradițiile antice care încă se păstrează în această zonă.

Descoperă bucătăria stradală care îți va lăsa gura apă

Pe strada anatoliana, pe lângă binecunoscutul kebab, turiștii pot savura multe alte produse din gastronomia tradițională. Nu trebuie ratate gozlemele care sunt niște clătite savuroase umplute cu cartofi, brânză sau carne. Totodată, trebuie să încerci pidele care sunt echivalentul turcesc pentru clasica pizza.

Orașul vechi din Side dispune de un număr mare de restaurante mici care servesc toate aceste pteparate delicioase tradiționale, prețurile fiind incredibil de mici.
Și, dacă tot ai ajuns în Turcia, nu rata deliciosul rahat turcesc, atât de cunoscut în întreaga lume.

Bucură-te de flăcările veșnice ale Chimaerei

Cirali este o plajă curată care ascunde câteva secrete. La capătul nisipurilor se află ruinele grecești antice ale lui Olympos, iar un drum de o oră de mers pe jos spre interior te va duce în misterioasă Chimaera unde poți vedea flăcările eterne alimentate de gazul natural care iese din deal. Dacă vei avea noroc, poți vedea și broasca țestoasă cu cap pătrat-o specie pe cale de dispariție.

Ascultă muzica din port

Dacă vrei să asculți muzică, live sau mixată de un DJ, îndreaptă-te spre cartierul din portul Alanya. Poți să te bucuri de muzica populară autentică turcească sau să dansezi pe ringul de dans până la orele târzii din noapte în cluburile pline de lumini și culoare.

Caută chilipiruri pe străzile pietruite din Kaleici

Dacă dorești să faci cumpărături, vizitează cartierul vechi Kaleici-cel mai potrivit loc pentru a găsi suvenirurile dorite. Treci de poarte lui Hadrian, care are o vechime de 1.880 de ani, și ia-o către Kaleici, cartierul vechi din Antalya. Aici, pe străzile pietruite, vei descoperi o mulțime de magazine comerciale. Este locul cel mai bun pentru a găsi obiecte artizanale locale autentice, toate la prețuri foarte mici. Aici poți găsi și articole din piele, bijuterii și covoare, chiar mai frumoase și mai convenabile decât în piețe.

Urmărește un răsărit de soare din vârful lumii

Telecabina Tahtali este renumită pentru faptul că oferă călătorii de la mare până la cer, ajungând în doar 15 minute la o altitudine de 7.750 metri. Panorama de pe vârf este uimitoare orice moment, dar ideal ar fi îți rezervi un bilet special pentru înainte de zori vedea răsăritul de soare din acest loc incredibil. Vei o imposibil de uitat vei avea ocazia vezii primele raze de soare care se Mediteranei înainte inunde orizontul.

Nu cascadele pitorești de pe sucat de pe

drum spre , la Lara, pârâul Duden are cascade extrem de pitorești. de se într-un defileu împădurit, le nord de orașul Antaltya, este de grădini liniștite. Cea modalitate de vedea de Jos unde pârâul se de la o înălțime de 100 de metri, ar fi faci o cu guletul din portul Kaleici-de cu un cocktail într-o .

Antalya este un loc uimitor, cu plaje imposibil de uitat, mâncare , peisaje spectaculoase, istorie străveche , , de noapte pentru toate gusturile. vrei o uimitoare multe fotografii extraordinare pentru albumul de călătorii, poți Antalya o destinație de care nu trebuie .

Sursa foto: pixabay.com
 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*