Mănăstirea Pasărea din comuna Brănești, județul Ilfov

Situata foarte aproape de Bucuresti, la sase kilometri de localitatea Cernica si la 17 kilometri de Capitala pe drumul national Bucuresti-Calarasi. Manastirea Pasărea atrage atentia a mii de turisti an de an, captivati parca de invatamintele crestine din aceste locuri.

Asadar, Manastirea Pasarea se afla amplasata in vestita Campie a Vlasiei, la fel ca si Municipiul Bucuresti. Numele Manastirii a fost inspirat de paraul Pasarea care izvoraste din Padurea Buciumeni din apropierea localitatii Mogosoaia si se varsa in Dambovita in apropiere de Fundeni. De-a lungul timpului, acest parau a format un lac destul de mare care a ajuns pana in dreptul manastirii.

Bine de stiut:

Manastirea Pasarea poarta hramul Sfintei Treimi, fiind un schit format numai din calugarite

manastirea-pasarea-din-comuna-branesti-flickrmanastirea-pasarea-din-comuna-branesti-flickrmanastirea-pasarea-din-comuna-branesti-flickrmanastirea-pasarea-din-comuna-branesti-flickrmanastirea-pasarea-din-comuna-branesti-flickrIstoric Manastirea Pasarea din satul Pasarea:

Istoria Manastirii Pasarea este una destul de tumultoasa. In anul 1600 a luat fiinta o sihastrie de calugarite in apropierea Manastirii Tinganu. In anul 1659 aceasta a a fost jefuita de tatari, ceea ce a determinat ca slujitoarele Domnului sa nu mai aiba adaposturi si nici loc de rugaciune.

De aceea, in aceste vremuri pline de istorie a luat fiinta in cele din urma shitul de calugarite Pasarea, ce urma sa se transforme mai tarziu, in prima jumatate a secolului XIX in Manastirea Pasarea;

Obiective principale de vizitat la Manastirea Pasarea:

Program de vizitare Manastirea Pasarea:

Tarif vizitare Manastirea Pasarea:

În apropiere de Manastirea Pasarea mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Pasarea din satul Pasarea:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Pasarea din satul Pasarea:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Pasarea:

Galerie foto Manastirea Pasarea din satul Pasarea:

Ai vizitat Manastirea Pasarea?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Pasarea?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*