Palatul Barbu Stirbei din orașul Buftea, județul Ilfov

Palatul Barbu Stirbei se gaseste in Buftea, la 20 de kilometri de Bucuresti.

Palatul are patru niveluri, cu exterior gotic si interior sculptat in lemn, cu o scara interior de stejar, inscriptionata cu blazonul familiei si monograma lui Alexandru Stirbei.

In parc a fost construita si o capela, realizata in stil eclectic, cu influente bizantine, gotice si de Renastere, avand o scara dubla din marmura de Cararra. Pictura din capela a fost executata de Gheorghe Tatarescu, ruda cu familia Stirbeilor. In prezent, capela are fragmente din pictura Maica Domnului cu Isus in brate, celelalte picturi si citatul nu mai exista

Bine de stiut:

La 6 iunie 2007, Domeniul Stirbey a fost achizitionat de la mostenitorii familiei Stirbey de catre Bucharest Arena, care l-a redeschis publicului, pastrandu-i caracterul de parte a patrimoniului cultural si istoric national si totodata adaugand noi constructii care sa vina in intampinarea asteptarilor publicului contemporan.

palatul-barbu-stirbei-din-orasul-buftea-wikimediaIstoric Palatul Barbu Stirbei din Buftea:

In anul 1845, viitorul domn Barbu Stirbey (1848-1856) devine proprietarul mosiei de la Buftea, unde si-a amenajat probabil o casa de vara. Edificiul actualului palat a fost ridicat in anul 1864, de fiul acestuia, Alexandru Stirbey,  are o suprafata de 2.400 de metri patrati si beneficiaza de un parc intins pe 24 de hectare.

Dupa 1895, proprietarul mosiei devine fiul sau, Barbu A. Stirbey, care a realizat aici, una din marile ferme ale tarii. El a fost primul care a introdus in Romania cultura bumbacului si a orezului.

La putin timp dupa moartea tragica, in circumstante bizare, a Printului Stirbey, in 1946, intregul domeniu a fost expropriat si preluat de catre Gospodaria Partidului Comunist.

Obiective principale de vizitat la Palatul Barbu Stirbei:

Program de vizitare Palatul Barbu Stirbei:

Tarif vizitare Palatul Barbu Stirbei:

În apropiere de Palatul Barbu Stirbei mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Palatul Barbu Stirbei din Buftea:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Palatul Barbu Stirbei din Buftea:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Palatul Barbu Stirbei:

Galerie foto Palatul Barbu Stirbei din Buftea:

Ai vizitat Palatul Barbu Stirbei?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Palatul Barbu Stirbei?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*