Grădina Zoologică din orașul Baia Mare, județul Maramureș

UPDATE: Grădina zoologică din Baia Mare s-a închis din cauza stării jalnice în care trăiau animalele, dar și din cauza faptului că terenul pe care este amplasată a fost retrocedat.

(sursa: http://www.voceatransilvaniei.ro/baimarenii-pot-visa-la-o-noua-gradina-zoologica-abia-din-2015-asta-daca-vor-veni-bani-europeni/)

Grădina Zoologică din Baia Mare reprezintă una dintre cele mai reprezentative atracții turistice, dar și unul  dintre locurile cele mai îndrăgite de copiii orașului.

În cadrul Grădinii Zoologice din Baia Mare cei interesaţi pot admira circa 37 de specii de animale, pe o întindere de 2,4 hectare. Din totalul acestora, un număr de 11 specii sunt considerate a fi exotice. Speciile exotice totalizează un număr de 22 de animale, iar speciile de animale care vieţuiesc pe teritoriul ţării însumează circa 200 de animale.

Speciile de animale ce pot fi admirate aici: bibilica, broasca ţestoasă, capra domestica, cerbul, curcanul, dihorul, emu, fazanul, cercopitec de savană, găini de diferite tipuri, gâsca, iepurele, jaguarul, leul, lupul, măgarul asiatic, mistreţul, pavian, păunul albastru, diferite specii de peşti, ponei, porcul spinos, porcul pitic, porumbelul, prepeliţa, raţa, striga, tigrul siberian, tigrul bengalez, uliul sorecar, ursul brun.

gradina-zoologica-din-orasul-baia-mareIstoric Grădina Zoologică din Baia Mare:

Aceasta a fost înfiinţată în anul 1950, atunci cand autorităţile s-au gândit să populeze spaţiile cu mai multe specii de animale ce trăiesc pe teritoriul ţării, luându-le din habitatul în care trăiau şi aducându-le în aceste locuri pentru a fi ingrijite şi admirate de vizitatori.

Obiective principale de vizitat la Grădina Zoologică:

Program de vizitare Grădina Zoologică:

Tarif vizitare Grădina Zoologică:

În apropiere de Grădina Zoologică mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Parcul Municipal ”Regina Maria”, Muzeul Satului, stadionul Viorel Mateianu, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

Contact Grădina Zoologică:

Tel: 0262 276 998

Email:  –

Web:  –

Adresa Grădina Zoologică din Baia Mare:

Localitate: Baia Mare

Strada: Petofi Sandor nr.18

GPS:  47.669954, 23.574414

Cum se ajunge la Grădina Zoologică:

Se află situată destul de aproape de Parcul Municipal ”Regina Maria”.

Galerie foto Grădina Zoologică din Baia Mare:

Ai vizitat Grădina Zoologică?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Grădina Zoologică?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*