Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramures din orașul Baia Mare, județul Maramureș

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures a luat fiinta in anul 1904 in orasul Baia Mare purtand initial numele de muzeu orasenesc.

Acesta a cuprins inca de la inceput colectii de obiecte vechi din diferite domenii de activitate. Intrucat acesta este un muzeu arheologic cuprinde si cateva descoperiri arheologice extrem de importante. In prezent, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures functioneaza in fostul sediu al monetariei orasului, cladire ce astazi este considerata a fi monument istoric.

Colectia de piese arheologice a muzeului poarta numele de “Comori ale epocii bronzului din nordul Transilvaniei” si cuprinde opere ce au fost descoperite de-a lungul timpului de cercetatori in sapaturile lor. Una dintre piesele de arheologie ce se gasesc in Muzeu cu o deosebita importanta este necropola tumulara de la Lapus, ce dateaza inca din epoca bronzului.

Colectia de piese istorice cuprinde un patrimoniu ce are in alcatuire piese ce dateaza inca din secolul al XIV-lea. Tiparele si sigiliile, documentele istorice, armele albe si de foc, tezaure monetare, insemne, fotografii, obiecte de mobilier, opere literare – toate insumeaza cele peste 1000 de piese ce se regasesc in Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Bine de stiut:

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures are in alcatuirea sa o adevarata colectie de ceasornice ce cuprinde un numar de peste 300 de astfel de obiecte.

muzeul-judetean-de-istorie-si-arheologie-maramures-din-orasul-baia-mareIstoric Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Obiective principale de vizitat la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Program de vizitare Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Tarif vizitare Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

În apropiere de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

 

Contact Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Galerie foto Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures:

Ai vizitat Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*