Salina Cacica din comuna Calcica, județul Suceava

Salina Cacica se afla situata la numai 9 kilometri distanta de Solca, pe DJ 209, in judetul Suceava.

Salina de la Cacica reprezinta un obiectiv turistic de maxima importanta pentru regiune intrucat aici a fost descoperita una dintre cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura din Europa.

Salina de la Cacica este vizitata zilnic de sute de turisti veniti aici pentru a observa salina veche. Ne putem plimba la biserica creata in interiorul sau, dar si la salile de festivitati si lacul pe care te poti plimba linistit pana si cu barca.

Salina de la Cacica se afla in proprietatea exclusive a statului. Istoria salinei ne arata ca pana la sfarsitul primului razboi mondial, Salina de la Cacica a fost exploatata de catre imperiul Austro-Ungar.

Salina de la Cacica se afla intr-o zona destul de cunoscuta, in apropiere de orasul Gura Humorului, fiind principalul punct de atractie pentru locuitorii din regiune, dar si pentru turistii ajunsi in aceste locuri.

Salina de la Cacica a fost construita din ordinu imparatesei Maria Tereza, fiind deschisa publicului in anul 1791. De asemenea, istoria ne spune ca salina a fost sapata manual de mii de muncitori veniti pentru a duce la bun farsit galeriile.

Bine de stiut:

In prezent, salina dispune de peste 8200 de galerii, armate cu lemn, fiind in stare perfecta de functionare. In interiorul sau putem admira Biserica Sfanta Barbara, loc in care muncitorii isi spun rugaciunile atunci cand intra in subteran.

In fosta sala de festivitati a fost amenajat astazi un teren de tennis si volei. Lacul nu mai este functional, desi are 38 metri adancime, fiind cunoscut ca fiind lacul de saramura.

salina-din-comuna-cacica-flickrIstoric Salina de la Cacica:

Obiective principale de vizitat la Salina de la Cacica:

Program de vizitare Salina de la Cacica:

Tarif vizitare Salina de la Cacica:

În apropiere de Salina de la Cacica mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Salina de la Cacica:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Salina de la Cacica:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Salina de la Cacica:

Galerie foto Salina de la Cacica:

Ai vizitat Salina de la Cacica?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Salina de la Cacica?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*