Lacul Albastru din orașul Baia Sprie, județul Maramureș

Schimbandu-si culoarea destul de frecvent, in functie de indrazneala razelor solare, Lacul Albastru a devenit cunoscut peste hotare ca urmare a unei astfel de caracteristici, devenind astfel unic in lume.

Lacul-Albastru-din-Baia-Sprie-judetul-Maramures---flickr

Lacul se afla situat foarte aproape de Baia Sprie, fiind amplasat pe Dealul Minei. Atunci cand ajungi in regiune ai senzatia ca lacul este asemanator cu craterul unui vulcan.

Cu o adancime de 4 metri, frumusetea lacului ramane de necontestat in fata trecatorilor si turistilor romani sau straini care vin permanent sa isi scalde privirea in aceste regiuni, uitate parca de interventia rau facatoare a oamenilor.

Fluctuatiile coloristice ale lacului sunt destul de pronuntate in momentul in care mina se scufunda in adancurile lacului, capatand astfel o culoare verzuie, urmand ca la apusul soarelui acesta sa se transforme iarasi intr-un albastru coplesitor.

Plimbarile pe malul lacului mai pot fi intregite de imaginile turistilor care prefera sporturile mai indraznete, preferand ATV-urile.

Pensiunile din zona le ofera localnicilor dornici de a cunoaste acest colt misterios al naturii o parte din ospitalitatea oamenilor din zona.

Legenda Lacului Albastru:

Modul sau de formare este unul cu totul deosebit, acesta aparand in aceste tinuturi ca urmare a caderii galeriilor miniere din regiune. In acest fel, ploile de peste timp au avut timp sa umple golurile formate ca urmare a unor astfel de alunecari miniere.

Localnicii sunt de parere ca dimensiunile de suprafata ale Lacului Albastru sunt nesemnificative, in realitate acesta coincizand cu litoralul Marii Negre, prin dedesubturile sale, galeriile care s-au prabusit in aceste locuri fiind destul de adanci si destul de necunoscute cercetatorilor.

O alta legenda este de parere ca Baia Sprie, localitatea vecina lacului, ar fi permanent intr-un real pericol ca urmare a adancurilor lacului, ce se afla situat chiar sub acest teritoriu.

Bine de stiut:

Casa Olarului reprezinta un alt punct turistic de mare interes pentru cei care se afla la plimbare prin regiune.

Distanta dintre Bucuresti si Baia Sprie este de 561 kilometri, lacul fiind situat in judetul Maramures.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*