In plina ascensiune in perioada de dinainte de 1989, statiunea Sovata si-a pastrat si astazi parca farmecul neatins.
Situata la o altitudine de 490 de metri, Sovata beneficiaza de multiple facilitati pe care turistii doresc sa le exploreze. Asa ca Sovata este cunoscuta si peste hotare drept una dintre cele mai performante statiuni balneoclimaterice din Romania.
Statiunea beneficiaza de unul dintre cele mai mari lacuri heliotermale din tara noastre, cunoscut sub numele de Ursu.
Apele lacului Ursu sunt sarate, iar in combinatie cu namolul sapropelic prezent aici ajuta in recuperarea afectiunilor ginecologice, reumatismale si afectiunilor nervoase periferice.
In prezent, statiunea Sovata beneficiaza de o multitudine de hoteluri moderne, ceea ce ii incanta pe cei care doresc sa isi petreaca concediul in aceste locuri. De asemenea, climatul subalpin, dar si padurile care inconjoara statiunea o transforma intr-o oaza de liniste si recreere.
Bine de stiut:
Apa din interiorul lacului Ursu este destul de calda in adancime. Temperatura apei creste odata cu inaltimea in asa fel incat in adancuri lacul este mult mai cald decat la suprafata.
Chiar dacă efectele sale terapeutice s-au descoperit în anul 1597, Sovata a devenit o stațiune balneo abia în 1850.
Prezența lacurilor din zonă: Ursu, Aluniș, Verde, Roșu, Negru, Mierlei, Șerpilor au favorizat apariția unor efecte tămăduitoare. Apele bogate în săruri și minerale dovedindu-se eficiente în tratarea unor afecțiuni reumatice. În plus, fenomenul de încălzire al apei face din această stațiune un loc de vizitat pe toată perioa-da anului.
Chiar dacă lacul Ursu are o adâncime de aproximativ 18 m, temperatura apei variază de la 20 grade Celsius la suprafață, la 60 de grade la o adâncime de 1,5 m.
Apreciindu-i-se potențialul, de-a lungul timpului au fost întreprinse numeroase procese de moder-nizare astfel încât astăzi, în stațiune vă puteți bucura de băi calde în bazine sau căzi, băi în ape sărate, împachetări cu nămol și alte intervenții menite să amelioreze afecțiunile.
Tratament:
-
Afecțiuni ginecologie;
-
Afecțiuni reumatismale degenerative;
-
Inflamatorii și abarticulare;
-
Afecțiuni posttraumatice;
-
Afecțiuni neurologice periferice.
[geo_mashup_map]