Stațiunea Durău din comuna Ceahlău, județul Neamț

Situata in comuna Ceahlau, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz, intr-o poiana insorita de pe versantul de N–V al Muntilor Ceahlau, Statiunea Durau se afla la o altitudine de 820 m.

Statiunea Durau din comuna Ceahlau judetul Neamt - flickr

Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fara praf si particule alergice, atmosfera ozonata sunt principalii factori naturali de cura.

Statiunea este recomandata pentru odihna si pentru tratament: nevroze astenice, stari de slabiciune, anemie, refacere dupa eforturi psihice sau intelectuale etc.

Fauna din padurile inconjuratoare este extrem de bogata (cerbul carpatin, ursul brun, porcul mistret, capra neagra), statiunea fiind denumita si „Paradisul Vanatorilor”.

In ultimii ani, statiunea Durau a devenit pentru turistii sositi aici „punctul de plecare” pentru drumetiile pe Muntii Ceahlaului. De la Durau se poate ajunge pe varfurile Ocolasu Mare (1.907 m) si Toaca (1.904 m), la cascada Duruitoarea si la Rezervatia Naturala Ceahlau.

In statiunea Durau, turistii pot vizita si un monument istoric ridicat in anul 1835 de carturarul Veniamin Costache, unde pot fi admirate picturile murale de interior realizate de celebrul Nicolae Tonitza in anul 1935.  De asemenea, turistii mai pot vizita o manastire construita in anul 1992 si o mica biserica pictata de acelasi Nicolae Tonitza.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*