Piatra Dracului din comuna Poiana Teiului, județul Neamț

Piatra Dracului sau Piatra Teiului este unica in regiunea Neamtului, fiind cunoscuta de catre localnici ca fiind singura miscatoare pe timpul noptii.

Piatra Dracului este una dintre cele mai cunoscute stanci de acest gen din Romania si din judetul Neamt, fiind o curiozitate pentru localnici, dar si pentru turistii care ajung aici dornici sa o viziteze si sa se convinga ca este cum se spune în legenda.

Din punct de vedere turistic, pentru a ajunge aici va trebui sa ne indreptam catre regiunea Coada Lacului, fiind un punct de intersectie a patru drumuri care se indreapta aici dinspre Transilvania si Moldova.

Stanca are o forma de cerdac, care se aflain mijlocul raului Bistrita.

Legenda:

Localnicii sunt de parere ca stanca a aparut ca urmare a unui pariu dintre diavol si Dumnezeu. Asa se face ca diavolul a pus un pariu cu Creatorul Lumii si i-a spus ca va fura o stanca de pe muntele Ceahlau pentru a deveni stapanul lumii, mai apoi. Si asa s-a si intamplat. Diavolul a desfacut stanca de pe munte si in timp ce dorea sa fuga cu ea a auzit cantecul cocosilor si, speriat, ii dadu drumul si cazu in apele Bistritei. Localnicii sunt de parere ca stanca nu are un loc stabil noaptea tocmai pentru ca diavolul nu a renuntat sa o ia de acolo pentru a stapani lumea.

Cu toate acestea, iluzia este destul de mare, Piatra Dracului nu se misca nici macar un centimetru din acel loc. In fapt, localnicii traiesc cu aceasta impresie pentru ca noaptea debitul de apa se poate mari sau miscora, dand impresia ca piatra s-a miscat prin apa, gasind un alt loc.

Bine de stiut:

Piatra Dracului sau Piatra Teiului este amplasata in raul Bistrita, in dreptul comunei Poiana Teiului din judetul Neamt.

piatra-dracului-din-comuna-poiana-teiului-mediasinfoIstoric Piatra Dracului din comuna Poiana Teiului:

Obiective principale de vizitat la Piatra Dracului:

Program de vizitare Piatra Dracului:

Tarif vizitare Piatra Dracului:

În apropiere de Piatra Dracului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Piatra Dracului din comuna Poiana Teiului:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Piatra Dracului din comuna Poiana Teiului:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Piatra Dracului:

Galerie foto Piatra Dracului din comuna Poiana Teiului:

Ai vizitat Piatra Dracului?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Piatra Dracului?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*