Locuri turistice din România care merită vizitate:

A fost inaugurată cea mai modernă pârtie de schi. Vezi unde este situată.

În septembrie 2011 a început construcția noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se dorește a fi unul dintre cele mai mari si frumoase din tara, in proiect fiind peste 80 de km de pârtii ce ajung pana la 2100 m altitudine majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima pârtie de schi, pârtia de schi Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabila. În prezentări, domeniul apare sub numele de Stațiunea Vidra, Stațiunea Transalpina sau Voineasa. Ultimele doua variante sunt însa greșite, atât Voineasa, cât si șoseaua de mare altitudine Transalpina, găsindu-se la o distanță considerabilă de la Lacul Vidra si stațiunea de schi.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”190″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Domeniul Schiabil Transalpina Schi Resort, de la Obârşia Lotrului, s-a redeschis vineri, 26 ianuarie, dar fără o parte din servicii, pentru care nu există autorizaţie a activităţii. Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Stațiunea Vidra se găsește in Munții Latoriței, subunitate a Munților Parâng, in apropierea de Lacul de acumulare de la Vidra.

Lungimea pârtiilor însumează momentan 9 km dar planul de viitor este ca domeniul sa se extindă. Altitudinea minimă de unde pornesc pârtiile este de 1350m si urca pana la 1800m. Zăpada persista aproximativ 4-5 luni pe an, aproximativ până în luna mai. La peste 1300 de metri altitudine, peisajul îți taie răsuflarea, dacă nu cumva a făcut-o gerul mai înainte. Munţii Lotrului şi munții Parâng apar acoperiți de zăpezi, în vreme ce lacul Vidra își prezintă luciul de oglindă la baza acestora. Turiștii aflați prima data aici rămân înmărmuriți de frumusețea acestor locuri.

Dacă pleci din Râmnicu Vâlcea, vei avea de parcurs 110 kilometri, iar dacă vii din Sibiu vei face 140 până la domeniul schiabil Transalpina. Se poate ajunge fie pe Valea Oltului dinspre Vâlcea sau Sibiu, iar din Brezoi către staţiunea Voineasa și spre lacul Vidra, ori pe drumul mai scurt, de doar 35 de kilometri, dinspre Petroşani, către Obârşia Lotrului şi baza pârtiilor.

Cazarea, spre deosebire de alte domenii, nu este foarte aproape, dar nici departe. Pensiuni sunt destule la Vidra sau la Obârșia Lotrului, în jur de 7 kilometri depărtare. Dacă vă doriți o bază de selecție mai mare, puteți încerca la Voineasa sau la Petroșani, la peste 30 de kilometri. Oferta e, în general, în jurul a 150 de lei, cu micul dejun inclus, dar poate ajunge și la 200 de lei, în funcție de confortul oferit și categoria unității de cazare.

Domeniul este dotat cu aparatura de ultima ora. Telegondola care funcționează pe trei tronsoane are o capacitate de 1600 persoane/ora. Pârtiile secundare sunt dotate cu telescaune. În zona mediană, de intersecție a mai multor pârtii, se găsesc dotări de grupuri sanitare publice și terase, unde se pot cumpăra alimente si băuturi.

În acest moment, există finalizate două variante cu grad de dificultate verde și o pârtie roșie. Un segment al pârtiei roșie se bifurcă intr-o variantă de pârtie neagra. Închirierea echipamentului montan: în caz că nu aveți echipament de schi invididual, la baza pârtiei principale se poate închiria tot echipamentul de care aveți nevoie.

Prețul skipass-ului este de 85 de lei pe zi, cu variante pentru program redus, după ora 12.30 și cu reducerile corespunzătoare pentru studenți, elevi și copii.

La aceasta oră, se poate schia în condiții foarte bune, stratul de zăpada fiind de 120 cm.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: