Locuri turistice din România care merită vizitate:

Mănăstirea Sinaia din orașul Sinaia, județul Prahova

manastirea-sinaia-din-orasul-sinaia

Cu o vechime demna de luat in seama, Manastirea Sinaia reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala a muntilor Bucegi.

Ctitoria lui Spatarul Mihail Cantacuzino, aceasta are un trecut pe adesea destul de sangeros. Cu toate acestea, manastirea a ramas in picioare, fiind admirata si astazi de catre turistii ce vin a vizita statiunea Sinaia.

Stilul arhitectural brancovenesc, dar si pictura murala reprezinta puncte de atractie pentru turisti si transforma Manastirea intr-o adevarata opera de arta, dar si intr-un veritabil monument istoric.

Legenda:

Spatarul Mihail Cantacuzino a facut o vizita la Ierusalim, fiind insotit de catre familia sa. In calatorie, acesta a ajuns la Muntele Sinai, unde a admirat manastirea ortodoxa cu hramul Sfintei Caterina, ce vegheaza la locurile sfinte din acele tinuturi. Impresionat de ceea ce a vazut, ctitorul s-a hotarat sa construiasca in tara, la intoarcere, o manastire purtand numele Muntelui Sinai. In vizitele sale prin aceste locuri, acesta a observata terenul pe care este amplasata manastirea si a hotarat sa o amplaseze in aceste tinuturi, fiind fascinat de natura atat de ocrotitoare. Constructia a durat cinci ani, incepand in anul 1690 si terminand in anul 1695. Manastirea trebuia sa fie un adevarat loc de refugiu pentru pustnicii ce poposeau in Muntii Bucegi, dar si o adevarata fortareata pentru drumul comercial Bucurest- Brasov. La inceput, Manastirea a adapostit 12 calugari, urmand astfel exemplul biblic al apostolilor lui Hristos. Cu timpul, numarul calugarilor s-a marit, ceea ce a determinat construirea „Curtii Noi”, ridicata in perioada 1843 – 1846.

Bine de stiut:

In prezent, Manastirea poarta hramul Sfintei Fecioare Maria.

manastirea-sinaia-din-orasul-sinaiaIstoric Manastirea Sinaia:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Sinaia:

Program de vizitare Manastirea Sinaia:

Tarif vizitare Manastirea Sinaia:

În apropiere de Manastirea Sinaia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Sinaia:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Sinaia:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Sinaia:

[geo_mashup_map]

Galerie foto Manastirea Sinaia:

Ai vizitat Manastirea Sinaia?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Sinaia?

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: