Conacul Bellu din orașul Urlați, județul Prahova

Monument reprezentativ pentru arhitectura veche romaneasca, Conacul Bellu din Urlati face parte dintr-un complex arhitectonic ce dateaza de la jumatatea secolului al XIX-lea.

Domeniul si conacul au apartinut celebrului colectionar de arta Alexandru Bellu (1850-1921), recunoscut in epoca ca un reputat artist-fotograf, numismat si om de cultura.

Muzeul adaposteste un patrimoniu mixt de arta plastica si decorativa, etnografie, coloane si capiteluri, chenare de usi si ferestre sculptate in piatra, carti rare in editii de lux, picturi din sec. al XIX-lea, faianta, mobilier stil din diverse epoci, arta orientala si extrem-orientala (vase si stampe japoneze, vase de arama, mobilier), icoane si arme din secolele XVIII-XIX.

Mobilierul a apartinut aproape in totalitate familiei Bellu.Tot din colectia Bellu sunt tablourile: Portret de barbat de Pavel Dincovici, Taranca de Eugen Maximovici, Batran cersetor de Theodor Aman, icoane, candelabre, sfesnice, stampe japoneze si vasele orientale, statueta de bronz Venus din Milo (copie), un cap de copil din lut, precum si valoroase litografii realizate de Carol Papp de Szathmary.

conacul-bellu-din-orasul-urlatiIstoric Conacul Bellu din Urlati:

Din 1953, in cladire a fost organizat un muzeu. Expozitia muzeala prezinta mobilier sculptat din lemn masiv, tablouri, icoane, arme, ceramica, portelan, metal, arta orientala si o valoroasa biblioteca.

In anul 1926, familia Bellu a donat Academiei Romane intreg complexul de cladiri aflat la Urlati, iar în 1953 complexul a intrat in patrimoniul muzeal.

Obiective principale de vizitat la Conacul Bellu:

Program de vizitare Conacul Bellu:

Tarif vizitare Conacul Bellu:

În apropiere de Conacul Bellu mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Conacul Bellu din Urlati:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Conacul Bellu din Urlati:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Conacul Bellu:

Galerie foto Conacul Bellu din Urlati:

Ai vizitat Conacul Bellu?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Conacul Bellu?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*