Castelul Karoly din orașul Carei, județul Satu Mare

Foarte aproape de locul unde agatam harta „in cui”, in judetul Satu Mare, Castelul Karoly se afla situat in orasul Carei, devenind astfel un loc de pelerinaj turistic destul de des vizitat.

Constructia cladirii a avut loc in anul 1482, cu scopul de a deveni o locuinta destul de solida pentru Karoly Laszlo. In aproape 100 de ani, mai exact in anul 1592, Karoly Mihaly a incercat sa transforme castelul intr-o cladire mai rezistenta care sa faca fata cotropirilor straine.

Zidurile de dimensiuni destul de mari, dar si santul exterior care avea rolul de protectie in fata strainilor atacatori oferea o mare siguranta locuitorilor cetatii. Cu toate acestea, in timp castelul a fost aparat de o armata destul de puternica, zidurile sale fiind inconjurate de un numar destul de mare de soldati.

In prezent, castelul gazduieste cladirea unui muzeu de istorie si cea a unui muzeu de stiinte ale naturii, precum si o biblioteca destul de importanta pentru orasul Carei. De jur impreujurul lui putem admira un parc destul de frumos amenajat, respectand parca acelasi stil ornamental ca si cel al cladirii – stilul baroc.

Bine de stiut:

Pentru a ajunge sa vizitezi castelul din Capitala va trebui sa parcurgi o distanta de 593 kilometri.

castelul-karoly-din-orasul-carei-transilvaniareporterIstoric Castelul Karoly din Carei:

De-a lungul timpului, castelul a rezistat in fata unor lupte destul de puternice impotriva habsburgilor. In anul 1705, castelul este distrus in mare parte de catre austrieci intr-una dintre luptele de maxima importanta pentru istoria statului roman.

Cativa ani mai tarziu, castelul este recontruit in locul vechii fundatii, cladirea fiind finalizata in anul 1794, fiind o constructie in stil baroc. Cu toate ca zidurile sale au fost destul de rezistente, cutremurul din anul 1834 a  reusit sa darame iarasi zidurile castelului, acesta fiind renovat in perioada 1894-1896.

Obiective principale de vizitat la Castelul Karoly:

Program de vizitare Castelul Karoly:

Tarif vizitare Castelul Karoly:

În apropiere de Castelul Karoly mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Castelul Karoly din Carei:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Castelul Karoly din Carei:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Castelul Karoly:

Galerie foto Castelul Karoly din Carei:

Ai vizitat Castelul Karoly?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Castelul Karoly?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*