ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN ORAȘUL SIBIU. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din orașul Sibiu, județul Sibiu.

Orasul Sibiu reprezinta una dintre cele mai cuceritoare privelisti din Transilvania.

Orasul Sibiu se afla situat in Podisul Transilvaniei, gazduind un numar destul de mare de locuitori de origine germana.

Nu demult, orasul Sibiu a fost declarat capitala europeana a culturii. Cu o astfel de titulatura obtinuta prin cultivarea si pastrarea traditiilor din regiune, Sibiul atrage zilnic sute de turisti ajunsi aici pentru a-i admira frumusetea si maretia culturala si istorica.

Prima atestare documentara a orasului Sibiu dateaza din anul 1191, fiind realizata de catre Papa Celestin al III-lea intr-un document in care acesta isi dorea sa arate faptul ca in acest oras se regasea o comunitate mare de germani.

In perioada medievala, in orasul Sibiu exista un numar imens de bresle - 19 de muncitori si 25 de meserii.

De-a lungul timpului, orasul Sibiu a trecut prin numeroase invazii si cuceriri de catre trupele Imperiului Habsburgic.
Turistii ajunsi in orasul Sibiu vor putea sa admire frumusetea primului Muzeu din Romania - Muzeul Brukenthal, o adevarata colectie a operelor de arta ale orasului, unele cu o vechime destul de mare.

Piata Mare din orasul Sibiu are o vechime impresionanta, prima atestare documentara datand din anul 1441.

Ruinele si turnurile de aparare ale cetatii orasului Sibiu pot fi admirate si astazi. Turnul Sfatului, o cladire bine conservata si astazi, atrage privirile tuturor celor ajunsi in aceste locuri. Istoria Turnului Sfatului este la fel de trainica asemenea celei a intregului oras, acesta fiind construit in scop de aparare a cladirii administrative a orasului.

Parcul de Sub Arini, Gradina Zoologica, muzeele, teatrele sunt alte atractii ale orasului Sibiu.

Bine de stiut:

Cei ce ajung in orasul Sibiu pot calatori in afara acestuia, in Marginimea Sibiului pentru a identifica traditiile si indeletnicirile locului.