Mănăstirea Moldovița din comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava

Inconjurata de un peisaj de vis, prin dese paduri de foioase si conofere, Manastirea Moldovita se afla situata intre paraurile Ciumarna si Moldovita, in muntii Bucovinei.

Chiar daca legendele manastirii sunt demne de luat in seama, putem retine faptul ca aceasta s-a aflat sub ocrotirea voievozilor Musatini, inca din momentul constructiei.

De-a lungul timpului, Manastirea a fost victima unor alunecari de teren care au spulberat-o din temelii, ruinele vechii mânăstiri vazandu-se si astazi in apropiere de noua constructie.

Ridicata din ordinul voievodului Petru Rares, dorind parca a respecta traditia inceputa de tatal sau Stefan cel Mare, noua mânăstire  a avut ca punct de finalizare a constructiei anul 1532, concurand constructia cea veche daramata de alunecarile de teren din secolul XV.

Din ordinul sau, manastirea devine o mica fortareata, avand in acelasi timp si un veritabil rol de aparare in fata trupelor inamice turcesti.

Atunci cand ajungi aici nu poti sa nu remarci frumusetea si stralucirea icoanelor, vechi de secole, ale caror valoare este inestimabila. Culoarea care predomina pe peretii manastirii este galbenul pal, contrastand parca aproape perfect cu nuantele de albastru ale Voronetului. Nu putem sa nu amintim cea mai importanta pictura a Manastirii Moldovita – denumita Rastignirea, situata in naos, avand veritabile asemanari cu opera iconografa italiana. Tot aici, putem remarca, pe langa icoanele deja cunoscute atat in tara, cat si in strainatate, celebre evenimente istorice, pictate in mare detaliu pe peretii acesteia.

Bine de stiut:

Hramul Manastirii este „Buna vestire”.

Manastirea ne dezvaluie un muzeu destul de bine pus la punct, ce ne dezvaluie anumite manuscrise culturale si religioase. Aici putem remarca Tetraevangheliarul (1613) si o psaltire (1614).

La fel de bine pastrate au fost si broderiile daruite de Stefan cel Mare fiului sau, dar si jiltul domnesc din perioada domniei lui Petru Rares.

manastirea-moldovita-din-comuna-vatra-moldovitei-flickrIstoric Manastirea Moldovita din comuna Vatra Moldoviței:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Moldovita:

Program de vizitare Manastirea Moldovita:

Tarif vizitare Manastirea Moldovita:

În apropiere de Manastirea Moldovita mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Moldovita din comuna Vatra Moldoviței:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Moldovita din comuna Vatra Moldoviței:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Moldovita:

Galerie foto Manastirea Moldovita din comuna Vatra Moldoviței:

Ai vizitat Manastirea Moldovita?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Moldovita?

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*