Mănăstirea Probota din județul Suceava

Construita in anul 1530 in satul Probota din judetul Suceava, de catre domnitorul Petru Rares, Manastirea Probota este una din manastirile ortodoxe din Romania.

Manastirea Probota s-a bucurat de atentia deosebita a lui Stefan cel Mare pentru faptul ca aici odihneau osemintele mamei sale.

Zidurile de aparare inalte de 6 metri, turnurile patrate și Casa domneasca intregesc ansamblul monahal cu elemente ale arhitecturii civile moldovenesti – printre putinele piese din secolul al XVI-lea care mai exista.

Pictura interioara, datand din anul 1532, a descoperit un program iconografic de exceptie, punctat pe alocuri de compozitii neobisnuite si de realizare originala a unor teme canonice, constituite intr-un grupaj unic pana acum in Moldova.

Pictura exterioara, datand tot din anul 1532, a fost compromisa de trecerea timpului, totusi, pune in evidenta eleganta deosebita a desenului si transparenta culorilor, incadrandu-se in ansamblul stilistic al bisericilor bucovinene.

Manastirea Probota este unul dintre cele mai frumoase monumente de arta medievala. Aici au lucrat carturarii Gr. Rosea, Gheorghe Movila, Teodosie Barnovschi si, mai ales, mitropolitul Dosoftei.

manastirea-probota-din-judetul-suceava-tripbookingIstoric Manastirea Probota din satul Probota:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Probot:

Program de vizitare Manastirea Probota:

Tarif vizitare Manastirea Probota:

În apropiere de Manastirea Probota mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Probota din satul Probota:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Probota din satul Probota:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Probota:

Galerie foto Manastirea Probota din satul Probota:

Ai vizitat Manastirea Probota?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Probota?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*