Cetatea Argamum din comuna Jurilovca, județul Tulcea

Chiar daca ti se pare ca stii absolut totul despre Delta Dunarii, ei bine, pana si aceasta regiune iti rezerva ceva surprize.

Atunci cand doresti sa te transpui intr-o parte a istoriei este indicat sa urmaresti vestigiile cetatii Argamum, de origine greaco-romana. Situata in localitatea Jurilovca, din judetul Tulcea, cetatea se afla amplasata intr-un peisaj destul de placut, oferind o panorama asupra lacului Razim.

Initial cetatea a purtat numele de Orgame si a fost cladita in secolul VII-VI i.Cr. Chiar daca astazi nu mai putem admira vestigiile de altadata, putem, totusi, sa ne facem o idee asupra a ceea ce a fost odata o astfel de cetate pe teritoriul tarii noastre.

Cetatea Argamum este una dintre cele mai importante obiective turistice ale regiunii Dobrogea, impreuna cu insula Bisericuta. Chiar daca accesul in regiune se face destul de usor cu masina, in realitatea importanta acestei cetati nu a fost promovata pentru turisti, acestia descoperind din intamplare vestigiile greco-romane.

Cu toate acestea, cei ce pasesc in aceste locuri raman de-a dreptul surprinsi de frumusetea locului si de privelistea pe care ne-o arata cetatea. Multi turisti, ajunsi in regiune, doresc sa isi amplaseze corturile chiar in mijlocul zidurilor ei, reusind sa se transpuna in vremurile istorice de altadata.

Bine de stiut:

In anul 1926, Paul Nicorescu a incercat sa restaureze o mare parte dintre  zidurile cetatii, insa, demersul sau s-a soldat cu un esec.

cetatea-argamum-din-comuna-jurilovcaIstoric Cetatea Argamum din localitatea Jurilovca:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Argamum:

Program de vizitare Cetatea Argamum:

Tarif vizitare Cetatea Argamum:

În apropiere de Cetatea Argamum  mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Argamum din localitatea Jurilovca:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Cetatea Argamum din localitatea Jurilovca:

Localitate: –

Strada: – nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Argamum:

Galerie foto Cetatea Argamum din localitatea Jurilovca:

Ai vizitat Cetatea Argamum?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Argamum?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*