Gura Portiței din comuna Jurilovca, județul Tulcea

GURA PORTITEI. Cine nu a vizitat macar o data Delta Dunarii? Cu siguranta, odata ajunsi acolo nu vei putea trece nepasator pe langa Gura Portitei.

Gura Portitei din comuna Jurilovca judetul Tulcea - flickr

Gura Portitei este un loc plin de salbaticie, locuit de sute de lipoveni, datand pe aceste meleaguri inca de prin anul 1710, conform atestarilor documentare.

Gura Portitei este asezata la aproape 300 de kilometri de Bucuresti, urmand traseul spre Jurilovca si traversand apele involburate ale Golovitei. In zona se afla construit un complex turistic de trei stele, situat cam la 50 de kilometri de Tulcea. De asemenea, primul sat turistic de vacanta, Eden este situat chiar la Gura Portitei.

Atunci cand ajungi in regiune vei fi primit de ospitalitatea localnicilor, punandu-va la dispozitie atat traditiile lor, cat si locuri de cazare de foarte buna calitate. Agrementul la Gura Portitei este destul de variat – poti opta catre plimbarile cu barca, plimbarile cu salupa, hidrobicicletele, ski jet, terenuri de tenis sau de volei. Intr-un cuvant, tot cei care doresc sa se destinda si sa uite de aglomeratia marilor orase, dar si de poluarea de aici pot opta pentru cateva clipe de relaxare la Gura Portite, un loc plin de liniste si un cadru natural destul de pur.

Bine de stiut:

Gura Portitei reprezinta cea mai veche asezare turistica din regiunea Deltei Dunarii.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*