ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN ORAȘUL SULINA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din orașul Sulina, județul Tulcea.

Cel mai estic loc din Romania, acolo unde apele fluviului Dunarea se impletes cu cu cele ale Marii Negre, Sulina reprezinta un punct de atractie destul de important al tarii noastre.

In timpul verii, dar si toamna timpurie tot mai multi turisti poposesc in aceste locuri din dorinta de a se relaxa, de a se situa chiar in mijlocul naturii, la pescuit.

Sulina se afla pe bratul Dunarii care ii poarta numele, in cel mai estic loc al Romaniei, avand avantajul de a fi oras port atat pentru Marea Neagra, cat si pentru Dunare.

Prima atestare documentara  a orasului Sulina a fost in anul 950, atunci cand administratia vremii a intitulat-o “Selina”. De-a lungul timpului, la Sulina fusese fixat punctul central al Comisiunii Europene a Dunarii, reprezentand punctul central de navigatie si comert pe Dunare de la nivelul intregului continent European.

Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunarii reprezinta un punct de rezonanta turistica destul de important, o cladire construita in anul 1866, in  stil neoclassic.

Farurile suliene situate pe digurile sudice, nordice sau centrale sunt de asemenea un alt punct de atractie destul de important al regiunii Sulina.

Veniti in vizita in aceste locuri nu poti trece indiferent pe langa Cimitirul Maritim de oranduire ortodoxa, evreiasca sau musulmana.

Biserica de origine romano-catolica “Sfantul Nicolae”, Biserica greceasca “Sfantul Nicolae”, precum si “Catedrala Deltei” reprezinta alte puncte de atractie destul de importante.

Bine de stiut:

Excursiile pe canale pot fi efectuate in directia Sfantul Gheorghe, catunul Cordon, dar sis pre Golful Musura. Aici poti admira o fauna si o vegetatie destul de variata, bogata in stuf, dar si o plaja cu un nisip foarte fin.