Muzeul Municipal din orașul Huși, județul Vaslui

Muzeul Municipal din Husi a fost infiintat, in urma staruintei unui grup de intelectuali din Husi, sprijiniti de autoritatile locale.

Muzeul s-a constituit pe baza colectiilor scolare de la Liceul „M.Kogalniceanu” (actualmente „D.Cantemir”) si Liceul „Cuza Voda”, cat si din donatii.

Din punct de vedere muzeistic, colectiile au fost grupate pe urmatoarele sectii: arheologie, istorie, si etnografie. Pana in 1979 a functionat si o sectie de stiintele naturii.

Exponatele arheologice ilustreaza perioada veche a acestor meleaguri, valoroase si ilustrative fiind cele referitoare indeosebi la civilizatia geto-dacica, descoperite in cetatea de la Bunesti-Averesti, prin contributia fostului director al muzeului Violeta Venturia Teodoru (Bazarciuc).

Sectia de etnografie ilustreza, prin obiecte de o deosebita valoare documentara si artistica, iscusinta mesterilor locali si vechimea practicilor legate de indeletnicirile traditionale, ca: agricultura, viticultura, albinaritul.

Industria casnica textila, bogat reprezentata prin colectia de scoarte, stergare, costume, ca si pastrarea si perfectionarea unor modele si tehnici de lucru, precum si varietatea coloristica a acestor exponate.

Muzeul din Husi mai dispune si de o colectie de arta plastica, cu lucrari semnate de Gheorghe Tattarascu, Otto Brice, C. Angheluta, Adina Paula Moscu, Viorel Husi etc.

muzeul-municipal-din-orasul-husi-flickrIstoric Muzeul Municipal din Huși:

A luat fiinta in toamna anului 1956

Obiective principale de vizitat la Muzeul Municipal:

Program de vizitare Muzeul Municipal:

Tarif vizitare Muzeul Municipal:

În apropiere de Muzeul Municipal mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Muzeul Municipal din Huși:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Muzeul Municipal din Huși:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul Municipal:

Galerie foto Muzeul Municipal din Huși:

Ai vizitat Muzeul Municipal?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul Municipal?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*