Locuri turistice din România care merită vizitate:

4 sfaturi pentru izolația termica a locuinței

Izolarea termică a locuinței este o investiție ale cărei efecte vor fi imediat resimțite de toți membri familiei, care se vor bucura de un mediu ambiant mai confortabil, fie iarnă, fie vară. Beneficiile se vor vedea și în plan financiar, costurile cu încălzirea în sezonul rece scăzând în cazul locuințelor izolate termic.

Multe dintre casele și blocurile de locuințe noi sunt izolate termic în timpul construcției, însă locuințele mai vechi nu dispun de o astfel de facilitate, astfel că trebuie izolate ulterior de proprietari.

Izolația termică este necesară pentru că materialele din care sunt construiți pereții exteriori ai locuinței nu au capacitatea de a asigura confortul termic necesar în încăperile locuite.

În plus pereții reprezintă și cea mai întinsă suprafață expusă, astfel că în timpul iernii va fi nevoie de o cantitate mai mare de energie termică pentru a menține o temperatură adecvată în locuință.

La fel, și în timpul verii, aparatul de aer condiționat va face mult mai ușor față, aerul rece fiind păstrat mai mult timp într-o locuință izolată termic.

1. Luați în considerare caracteristicile materialelor de construcție

Dacă sunteți în faza de construcție a unei locuințe noi, luați în considerare încă de pe acum izolarea termică. Consultați-vă cu specialiștii pentru a vă informa despre randamentul transferului termic în cazul materialelor de construcție, astfel încât să le alegeți pe cel  mai eficiente din acest punct de vedere.

Cărămida este unul dintre materialele cu cel mai ridicat randament al transferului termic, fiind preferată blocurilor de BCA. La fel, și lemnul este un material care asigură o bună izolare termică.

2. Nu izolați pereții și la interior și la exterior

Deși pare o soluție foarte eficientă, nu este deloc recomandată, pentru că în acest mod, pereții nu vor mai putea respira și astfel va crește umiditatea. Un grad sporit de umiditate va duce la apariția igrasiei și a mucegaiului.

Pe lângă mirosul neplăcut din casă, riscați și să va îmbolnăviți din cauza bacteriilor care se vor dezvolta într-un astfel de mediu.

3. Ce materiale folosim

Polistirenul – cel mai des, constructorii apelează la acest material pentru izolațiile termice, atât la exterior cât și la interior. Principalele sale avantaje sunt prețul accesibil, greutatea redusă dar și ușurința montării. În plus s-a dovedit foarte eficient și în cazul locuințelor amplasate în zone cu umiditate foarte ridicată.

Vata de sticlă și vata minerala bazaltică – dintre aceste două materiale, vata minerală bazaltică prezintă mai multe avantaje. O gamă variată de vată de vată minerală bazaltică puteți găsi accesând link-ul https://www.emenatwork.ro/vata-bazaltica-t80, aici fiind prezentate și caracteristicile fiecărui produs în parte. Ambele tipuri de material asigură o bună izolație termică, dar și fonică, fiind și foarte rezistente la incendiu, spre deosebire de polistiren.

Spuma poliuretanica – oferă deopotrivă o bună protecție împotriva aerului cald și rece dar și a umidității, având și proprietăți antifonice.

Pluta – vorbim de un material sută la sută natural, care nu afectează în nici un fel mediul înconjurător și prezintă numeroase avantaje. Este moale, ușoară, rezistentă la umiditate dar și la foc. Ușor de montat, se folosește în special la izolarea podelelor și acoperișurilor.

4. Cum alegem cel mai bun material

Emenatwork.ro oferă toată gama de materiale necesare pentru izolarea termică a locuinței, însă trebuie să țineți cont de mai multe criterii, pentru a face cea mai bună alegere. De aceea, studiați cu atenție caracteristicile fiecărui produs având în vedere următoarele aspecte importante:

  • Conductivitatea termică;
  • Rezistența termică;
  • Rezistența în timp;
  • Greutatea;
  • Gradul de toxicitate;
  • Rezistența la foc;
  • Capacitatea de izolare fonica;
  • Prețul de achiziție;
  • Costul de montaj.

O izolație termică bine făcută și eficientă ar trebui să diminueze cu până la 50% consumul de energie termică și, implicit facturile pentru încălzire, astfel că investiția se va amortiza în scurt timp, dovedindu-se una profitabilă.

Sursa foto: pixabay.com

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: