Călătorește fără griji cu bagajul de mână potrivit

Unul dintre cele mai importante lucruri de bifat într-o călătorie cu avionul este alegerea bagajul de mână potrivit. Acest lucru poate transforma orice călătorie într-una sigură și confortabilă.

Bagajul de mână, cunoscut și sub denumirea de bagaj de cabină, însoțește pasagerul pe toată durata călătoriei. De aceea este important ca acesta să fie ușor de manevrat și să ofere cea mai bună soluție pentru economisirea spațiului de sub scaun sau din compartimentul de deasupra.

Descoperă în cele ce urmează câteva criterii de respectat pentru alegerea bagajului de mână potrivit.

Care sunt dimensiunile bagajului de mână pentru companiile aeriene?

Fiecare companie are propriile sale politici în ceea ce privește dimensiunea și greutatea bagajului de mână. De aceea, este foarte important ca pasagerul să se asigure că respectă indicațiile oferite de operatorul său de zbor

Wizz Air

Limita maximă acceptată pentru dimensiunea bagajului de mână Wizz Air este de 40 x 30 x 20 cm, iar greutatea maximă admisă este stabilită la 10 kilograme. Aceasta cuprinde atât conținutul trolerului sau genții cât și greutatea bagajului în sine. Pentru mai mult confort, pasagerul poate alege un bagaj de mână de maxim 10 kg și dimensiunile 55 x 40 x 23 cm, inclus în serviciul Wizz Priority, ce oferă și îmbarcare prioritară la bord.

Tarom

Operatorul de zbor Tarom oferă dreptul pasagerului de a aduce în cabina aeronavei un bagaj de mână cu dimensiunile 55 x 40 x 20 cm (lungime x lățime x înălțime) în cazul zborurilor la bordul aeronavelor de tip Boeing sau Airbus. Dacă se îmbarcă pe o aeronavă de tip ATR 72, acesta va trebui să se asigure că bagajul său de mână respectă dimensiunile de 35 x 30 x 20 cm (lungime x lățime x înălțime).

Ryanair
Operatorul de zbor Ryanair oferă dreptul pasagerului de a aduce în cabina aeronavei un bagaj de mână cu dimensiunile de 40 x 25 x 20 cm, pe care să-l plaseze sub scaunul din fața sa. De asemenea, acesta are opțiunea de a achiziționa serviciul Priority, ce include îmbarcare prioritară la bord, care-i oferă posibilitatea de a a alege un bagaj de maxim 10 kg cu dimensiunile 55 x 40 x 20 cm.

Pentru a fi informat, este recomandat ca pasagerul să consulte website-urile de specialitate ale companiilor respective.

Avantajele călătoritului cu un bagaj de mână

Beneficiile călătoritului cu bagaj de mână sunt numeroase. În continuare vom vorbi despre câteva dintre ele.

Beneficii economice

În primul rând, diferența se simte la buzunar. Mulți operatori de zbor taxează bagajul de cală. Ceea ce înseamnă că zburând doar cu un bagaj de mână, pasagerul poate evita aceste costuri suplimentare. De asemenea, se poate încadra cu ușurință în limitele de greutate și dimensiune ale multor companii aeriene pentru bagajul de mână.

Flexibilitate

Un bagaj de mână poate reprezenta mai multe lucruri: o geantă de voiaj mică, un troler de cabină, un rucsac compact sau o geantă de umăr. De aceea, ne este ușor să-ți propunem un exercițiu de imaginație.
Dacă am face acest exercițiu care să-l aibă ca personaj principal pe acest pasager care are un bagaj de mână, am observa că odată ajuns la aeroport și cu check-in-ul online efectuat, acesta va avea libertatea de a se îndrepta direct către controlul de securitate. La sosire, va putea coborî din avion și va putea părăsi aeroportul fără să mai fie nevoit să-și facă griji cu privire la pierderea sau deteriorarea bagajului său.

În plus, bagajul de mână îi va oferi acestui pasager flexibilitatea de a se adapta mai ușor la schimbările de program sau la opțiunile de transport local.

Noi experiențe

Călătoriile sunt, de cele mai multe ori, asociate cu aventura și descoperirea. Din fericire, prin reducerea volumului de bagaje, pasagerul se va putea concentra mai mult asupra călătoriei în sine, decât pe lucrurile pe care le poartă cu el.

Cum să călătoreşti cât mai sigur şi eficient doar cu bagajul de mână?

Din ce în ce mai mai mulți pasageri aleg să se limiteze la un singur rucsac, simplificându-și astfel călătoria cu avionul.

Din acest motiv, am pregătit câteva recomandări pentru o călătorie fără griji cu bagajul de mână potrivit.

Dacă vrei să-ți achiziționezi un rucsac, alege materialele potrivite

Materialele rezistente și impermeabile asigură protecția bunurilor, indiferent de condițiile meteo capricioase ale vremii. După ce te-ai asigurat că rucsacul este rezistent, impermeabil și este ușor manevrabil, nu uita să ții cont de faptul că dimensiunea maximă cvasi universală a unui bagaj de mână este de 55x40x20 cm.

Optează pentru trolere ieftine

Trolerele la preț redus pot fi o alegere ideală dacă vrei să economisești, dar nu vrei să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea și manevrabilitatea bagajului tău de mână. Trebuie spus că trolerele echipate cu sisteme antifurt și sisteme de prindere fac posibilă securizarea eficientă chiar și în cazul celor extra largi.

Nu uita de accesorii: folosește o pernă de călătorie
Pentru un zbor confortabil, poți lua în considerare chiar și o pernă de călătorie. O pernă ergonomică pentru gât oferă suport și contribuie la un somn mai odihnitor în timpul zborului. Cele din spumă cu memorie pot intra perfect în orice bagaj de cabină.

Călătorești pe o perioadă mai lungă de timp? Ia-ți un bagaj de cală

Pentru călătoriile lungi și foarte lungi, este recomandată folosirea unui troler mare. Având în vedere că un bagaj de cală trece prin mai multe etape de manipulare și verificare, este indicat să alegi un troler rezistent, fabricat din material durabil și prevăzut cu un cifru antifurt.

Ca recomandare, te invităm să accesezi magazinul online eBagaje.ro și vei găsi aici o selecție variată de bagaje de mână și de cală, potrivite pentru gusturile și nevoile tale.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*