Castelul Iulia Haşdeu, proiectat şi ridicat după un plan transmis din altă dimensiune

Fascinantul Castel al Iuliei Haşdeu pare a fi fost proiectat şi ridicat după un plan transmis din altă dimensiune. Asta spun poveştile şi legendele ţesute în jurul şedinţelor de spiritism care au amprentat locul, şedinţe făcute de îndureratul tată care şi-a pierdut fiica la doar 19 ani.

Castelul Iulia Hasdeu

Picture 1 of 5

Iulia Haşdeu
Iulia Haşdeu a fost unica fiică a lui Bogdan Petriceicu-Haşdeu şi al Iuliei Haşdeu, un copil precoce. La doar doi ani şi jumătate ştia să citescă, la patru ani scria, iar la vârsta de cinci ani compunea primele poezii. La şapte ani scria poveşti pentru copii, iar temele tratate erau foarte elaborate. La opt ani trecea examenele de şcoală primară. La vârsta de unsprezece ani absolvea Liceul Sfântul Sava din Bucureşti. În adoleşcenţă vorbea trei limbi străine şi continua să scrie poezii, piese de teatru şi poveşti. Iulia Haşdeu a fost primul român care a absolvit Facultatea Sorbona din Paris.
Însă geniala Iulia Haşdeu moare la o vârstă mult prea fragedă, la 19 ani, răpusă de tuberculoză, lăsând în urmă o durere fără margini, greu de acceptat de către tatăl acesteia.

CONTINUARE – Castelul Iulia Haşdeu, proiectat şi ridicat după un plan transmis din altă dimensiune

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3 4 5

Lasă un comentariu...

*