Locuri turistice din România care merită vizitate:

Castrarea versus sterilizarea animalelor. Care este diferența?

Castrarea versus sterilizarea animalelor. Care este diferența?

Castrarea animalelor este o procedură standard în orice cabinet veterinar, însă stăpânii patrupezilor nu sunt mereu siguri dacă trebuie să opteze pentru această procedură și în ce constă aceasta. O altă polemică apare în jurul diferenței dintre castrare și sterilizare. Mulți proprietari de animale se întreabă dacă castrarea și sterilizarea sunt același proces sau dacă nu, care este diferența dintre acestea și este o procedură mai riscantă decât cealaltă? Interesul referitor la aceste proceduri vine din câteva necesități de bază ale proprietarilor de animale, de aceea vom trece în agenda cititorilor câteva explicații despre modul cum funcționează sterilizarea versus castrarea și de ce se apelează la acestea. 

Castrarea versus sterilizarea animalelor. Care este diferența?Care este diferența dintre sterilizare și castrare?

În cazul castrării, glandele sexuale ale animalului sunt îndepărtate prin tehnici chirurgicale. Astfel, în cazul masculilor sunt îndepărtate testiculele, pe când în cazul femelelor sunt îndepărtate ovarele. Prin această procedură, medicul veterinar obține două rezultate, primul rezultat al sterilizării este că această procedură duce la sterilitate. Așadar, un câine castrat nu va mai avea posibilitatea să procreeze, să aducă urmași pentru că acesta este steril. Un alt rezultat însă al castrării este că animalul nu va mai avea nicio tangență cu activitatea sexuală. Așadar, dacă sterilizarea are drept rezultat doar lipsa posibilității de procreare a patrupedului, în cazul castrării acesta nu va mai avea nici dorința de a menține un comportament sexual. Astfel, putem spune că procedura de castrare este mai drastică și mai invazivă, decât cea de sterilizare. În timp ce opțiunea de sterilizare are un scop concret, ca animalul să nu mai poată procrea, castrarea îl lipsește de orice activitate sexuală.

De ce proprietarii recurg la proceduri precum castrarea?

Am menționat anterior că asemenea proceduri precum castrarea sunt considerate a fi invazive, iar de către unii susținători ai animalelor chiar inumane. De ce atunci unii proprietari recurg  la aceasta, dacă pot să folosească pentru încetarea continuității doar sterilizarea? Ei bine, trebuie să înțelegem că unii proprietari de câini sau pisici, sunt nevoiți să facă acest lucru. Avantajele tehnicii de castrare se referă mai ales la controlul caracterului animalului domestic, în cazul în care există probleme foarte clare de conviețuire. Prin probleme de conviețuire sau de comportament ne referim la momente de agresivitate și evadări. Pentru unii câini, castrarea este singura metodă prin care proprietarul reușește să stăpânească crizele de furie. În timp ce pisicile sunt cunoscute pentru situații de evadare, din cauza tensiunilor sexuale. În asemenea situații se preferă recurgerea la metode precum castrarea. 

Când ar trebuie să vă sterilizați animăluțul de companie?

Potrivit opiniei veterinarilor, vârsta de sterilizare depinde de mărimea animalului de companie, însă există și o regulă considerat general valabilă, care spune că procedura poate fi practicată de la patru luni. Desigur, aceste proceduri nu pot fi executate de către altcineva decât medicul veterinar. Specialiștii calificați dispun de toate instrumentele necesare, pentru a executa procesul fără durere. O gamă variată de utilaje veterinare este pusă la dispoziția specialiștilor veterinari și pe site-ul http://www.instrumentarveterinar.com/, căci în orice domeniu este nevoie să fim la ordinea de zi și cu inovațiile, iar pe http://www.instrumentarveterinar.com/ clienții mereu vor găsi în lista produselor atât instrumentele de bază, cât și inovațiile digitale.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: