Satul Șirnea din comuna Fundata, județul Brașov

Localitatea Sirnea face parte din comuna Fundata, fiind situata in apropierea Branului.

Satul Sirnea din comuna Fundata judetul Brasov - flickr

Orice turist care doreste sa ajunga in mijlocul naturii poate veni in aceste locuri atat de verzi si proaspete incat parca nimeni nu le poate transforma.

Localitatea Sirnea se afla situata la o altitudine destul de ridicata, dincolo de satul Moeciu, fiind inconjurata de masivul Piatra Craiului care dezvaluie o priveliste de vis.

Localitatea Sirnea este inconjurata de paduri de foioase si conifere, fauna din aceasta regiune fiind specifica de munte.

De asemenea, localitatea Sirnea este destul de racoroasa din punct de vedere climateric, asa ca turistii ce ajung in aceste locuri vor trebui sa isi adapteze imbracamintea in functie de anotimp si de clima acestor locuri.

Localitatea Sirnea adaposteste o serie intreaga de traditii ale localnicilor care au ramas bine conservate pe aceste meleaguri. Pastoritul, prepararea branzei sunt doar cateva dintre cele mai importante indeletniciri ale taranilor.

Ori de cate ori ajungi in aceste locuri poti gasi cazare la zecile de pensiuni turistice care incearca sa le ofere turistilor ospitalitatea de care au nevoie si o transpunere in obiceiurile satesti ale zonei.

Bine de stiut:

In localitatea Sirnea putem admira o serie de obiective turistice. Remarcam astfel Biserica Ortodoxa, Muzeul Etnografic “Nicolae Fruntes”.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*