Cele mai importante competiții de fotbal la nivel european

Sportul rege are miliarde de suporteri, iar pasiunea pentru fotbal nu îmbătrânește niciodată! Mai mult, tehnologiile digitale au adus noi forme de acces la meciuri, faze, reluări, retrospective, statistici și clasamente. Descoperă în continuare cele mai importante competiții de fotbal din Europa și cum să te bucuri în direct de pariuri pe fotbal.

Europa League

UEFA Europa League este o competiție anuală de fotbal, organizată de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal. Este considerată a doua competiție de club de cea mai mare importanță din fotbalul european, după Liga Campionilor UEFA. Competiția fost inițial denumită Cupa UEFA și a fost fondată în 1971, iar din 2009 are un nou logo și o identitate vizuală actualizată. Începând cu sezonul 1999-2000, echipele eliminate în fazele preliminare ale Ligii Campionilor au fost adăugate în Cupa UEFA (acum Europa League). Acest lucru a adus echipe de top în competiție și a sporit prestigiul acesteia, atât pe teren, cât și la pariuri sportive.

Turneul este deschis echipelor de club europene care nu se califică pentru Liga Campionilor. Europa League include faza grupelor, urmată de runde eliminatorii. Câștigătoarea Europa League obține un loc automat în faza grupelor din Liga Campionilor a sezonului următor, precum și trofeul Europa League. Pasionații de pariuri sportive apreciază această competiție, care oferă meciuri spectaculoase. De exemplu, în sezonul 2020-2021, Villarreal CF din Spania a câștigat UEFA Europa League, învingându-i pe cei de la Manchester United în finală, după multe emoții, la lovituri de departajare.

UEFA Champions League

Liga Campionilor UEFA (cunoscută și sub numele de UEFA Champions League) este cea mai prestigioasă competiție de club de fotbal din Europa și una dintre cele mai importante din lume. Este organizată de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și reunește cele mai bune echipe de club din Europa. Liga Campionilor începe cu faza grupelor, urmată de runde eliminatorii, inclusiv optimi de finală, sferturi de finală, semifinale și finală. Echipele se califică în funcție de performanțele lor în ligile naționale sau prin câștigarea edițiilor anterioare. Liga Campionilor UEFA a fost fondată în 1955 sub numele de Cupa Campionilor Europeni. În anul 1992, numele i-a fost schimbat în Liga Campionilor (Champions League). Real Madrid este una dintre echipele de top care au dominat competiția de-a lungul anilor, iar meciurile sale fac deliciul pasionaților de pariuri sportive live. Alte echipe cu multiple titluri câștigate în UEFA CL sunt AC Milan, FC Barcelona, Bayern Munchen, FC Liverpool, Manchester United, Juventus, Chelsea, Ajax.

Campionatul european de fotbal – Euro Cup

Campionatul European de Fotbal, cunoscut și sub denumirea de UEFA European Championship sau simplu Euro Cup, este un turneu de fotbal organizat la fiecare patru ani de către Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA). Este una dintre cele mai mari competiții fotbalistice și reunește echipe naționale din Europa. Euro Cup a cunoscut diverse formate de-a lungul timpului. La început, a fost o competiție cu patru echipe și apoi s-a extins, pentru a include un număr mai mare de echipe. În ediția din 2020, competiția a avut 24 de selecționate naționale participante. Echipele ajung la Euro Cup prin intermediul calificărilor, care se desfășoară înaintea turneului final. Echipele care se clasează pe primele locuri în grupele de calificare sau cele care reușesc să obțină locuri de calificare la baraj participă la turneu. Euro Cup include faza grupelor, urmată de runde eliminatorii, care cuprind optimi de finală, sferturi de finală, semifinale și finală. Formatele exacte pot varia în funcție de ediție. Câștigătoarea Euro Cup primește Trofeul Henri Delaunay, denumit după primul secretar general al UEFA. Echipele care au triumfat la ultimele ediții au fost Spania (2008 și 2012), Portugalia (2016), Italia (2020). Urmează Euro Cup 2024, ce va avea loc în Germania, pe stadioane din Berlin, Koln, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*