Cum întreții hota de bucătărie

Hota este un accesoriu frecvent folosit în bucătărie, extrem de util de fiecare dată când pornești aragazul pentru a găti, așadar este necesar ca periodic să o cureți cu multă atenție. Acest echipament trebuie întreținut și curățat pentru a ține departe microbii, bacteriile, dar și alte pericole cum ar fi un incendiu. Cu toate că poate părea complicat, hota este un accesoriu din bucătărie care poate fi ușor curățat atât timp cât îți faci un obicei din a-i acorda atenție atunci când faci curățenie și transformi acest lucru într-un obicei. Este posibil ca pentru curățarea hotei să fie necesare folosirea unor substanțe pentru curățat ceva mai puternice decât cele pe care le folosești pentru curățarea altor suprafețe din bucătărie. Apoi, în funcție de tipul de hotă pe are îl ai, poți curăța cu ușurință filtrele sau le poți înlocui, în mod regulat.

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/12/30/08/00/kitchen-1940176_960_720.jpg

Cât de des este nevoie să cureți hota de bucătărie

Atunci când în casă se gătește zilnic, atât interiorul cât și exteriorul hotei, precum și filtrul acesteia ar trebui curățate cel puțin o dată pe lună. În cazul în care în bucătărie se gătește doar ocazional, este suficient să cureți hota de trei, patru ori pe an. Planifică întotdeauna să cureți filtrul hotei de fiecare dată după ce ai făcut mai multe preparate pentru sărbători sau alte ocazii festive, chiar dacă nu cureți și restul hotei.

Pe măsură ce grăsimea și particulele de mâncare sunt absorbite în hotă, acestea se vor impregna și în restul suprafețelor. Curățarea și întreținerea hotei sunt necesare nu doar pentru că echipamentul sa arată și să miroasă bine, dar și pentru a preveni producerea unui incendiu. Atunci când o cratiță sau o tigaie este lăsată pe plită de aragaz prea mult timp, pot apărea flăcările care se pot extinde până la suprafețele impregnate cu grăsime de pe hotă și așa se poate produce un adevărat dezastru.

În cazul în care depistezi nereguli în modul de funcționare a hotei cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui specialist.Astfel, vei putea întreține echipamentul în condiții bune și ii vei prelungi durata de funcționare. Orice improvizații sau încercarea de a face reparații pe cont propriu la hota din dotare, nu doar că ar putea deteriora produsul, dar se pot întâmplă și situații neplăcute.

Vezi care sunt detaliile tehnice și modul de întretinere pentru hota tornado sondo 700!

Moduri în care poți curăța hota de bucătărie

Fiecare model de hotă are particularitățile sale și este important să citești cu atenție toate instrucțiunile de utilizare și întreținere, înainte de a începe operațiunea de curățare a hotei.

Curățarea filtrului de aer: filtrul de aer este o parte importantă a hotei cu ajutorul căruia sunt eliminate particulele și fumul din aer înainte de a fi scos în exterior sau recirculat. Sunt două tipuri de filtre: un filtru metalic și filtru de carbon. Ambele tipuri de filtre pot fi ușor curățate sau înlocuite.

Curățarea hotei în sine: această operațiune este foarte simplă. Asigura-te că înainte să începi treaba, ai scos echipamentul din priză, iar plita aragazului nu este fierbinte sau pornită. Pentru a curăța partea exterioară a hotei este suficient să folosești un produs de degresare clasic. Nu folosi însă substanțe sau materiale pentru curățare abrazive. Nu atinge însă cu substanțele de curățare componentele electrice ale hotei.

Curățarea evacuării: gaura de evacuare spre exterior a hotei ar trebui verificată și curățată în mod regulat. De multe ori, aici se acumulează grăsime care poate afecta buna funcționare a aparatului sau poate provoca chiar un incendiu.

Curățarea ventilatorului sau înlocuirea motorului: motorul ventilatorului este de regulă suficient de rezistent încât nu are nevoie de condiții speciale de întreținere, însă trebuie ca periodic să examinezi fiecare parte a ventilatorului hotei. Uneori, motorul sau chiar rulmenții pot fi expuși la umiditate și grăsime excesivă și nu vor funcționa corect. Cel mai adesea, roata suflantei acumulează murdărie și grăsime. Poți scoate această piesă și o poți degresa cu soluție specială. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, cel mai probabil va trebui înlocuit motorul. Pentru a prelungi durata de funcționare a hotei trebuie să cureți paletele ventilatorului ocazional pentru a preveni acumularea de murdărie și grăsime, să speli părțile metalice expuse, să verifici regulat orificiul de aerisire pentru a menține fluxul de aer normal, să cureți frecvent filtrele.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*