Mănăstirea Oasa din comuna Sugag, județul Alba

Manastirea Oasa este o mânăstire relativ noua, aflata in comuna Sugag din judetul Alba.

Aflata la 70 de kilometri sud fata de Sebes si la 57 de kilometri nord-est fata de Petrosani, manastirea este o oaza de liniste. Complexul manastiresc a fost construit in colonia Fetitei, din Valea Frumoasei, pe un platou, la poalele unui deal acoperit cu paduri de conifere.

Privind de pe acest platou, in fata ni se infatiseaza o priveliste foarte frumoasa, cu lacul de acumulare si hidrocentrala electrica jos, iar mai sus, coamele muntilor acoperite cu padure de conifere.

Situata la 40 de kilometri fata de cea mai apropiata asezare umana si la peste 1.400 de metri altitudine, intr-o zona cu multa liniste si aer curat, manastirea ofera sansa, in special tinerilor, de a cunoaste si a gusta din bucuria vietii duhovnicesti autentice.

Biserica este din lemn, pe fundatie de piatra, in forma de cruce. Are o singura turla. Este acoperita cu sindrila. Biserica de lemn a manastirii a fost pictata in tehnica fresca intre anii 1985-1986 de catre pictorul Liviu Dumbrava din Gura Humorului. Manastirea este inchinata Adormirii Maicii Domnului, praznuita la data de 15 august, si Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, al doilea hram, praznuit la data de 27 iulie.

Bine de stiut:
Pana in anul 2000 a fost manastire de maici, iar apoi, din cauza accesului greu, fiind la 1.400 altitudine, s-a transformat in manastire de calugari.

Manastirea Oasa din comuna Sugag - flickr

Istoric Manastirea Oasa din comuna Sugag:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Oasa:

Program de vizitare Manastirea Oasa:


Tarif vizitare Manastirea Oasa:


În apropiere de Manastirea Oasa mai puteți vizita următoarele obiective turistice:


Contact Manastirea Oasa din comuna Sugag:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Manastirea Oasa din comuna Sugag:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Oasa:

Galerie foto Manastirea Oasa din comuna Sugag:

Ai vizitat Manastirea Oasa?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Oasa?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*