Localizata in judetul Bacau, in partea estica a Carpatilor Orientali, in Muntii Nemira, la o altitudine de aproximativ 530 m, Statiunea Slanic Moldova este cunoscuta si sub numele de Baile Slanic Moldova.
Factori naturali de cura: ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale (descoperite inca din anul 1801).
Baza de tratament a Sanatoriului ofera diverse tipuri de proceduri, in functie de terapia recomandata de medic:
-
PNEUMOTERAPIE : aerosoli si inhalatii cu ape minerale
-
MASOTERAPIE : procedura de masaj manual terapeutic
-
ELECTROTERAPIE : ionizari, curenti diadinamici, unde scurte, ultrasunet
-
MAGNETOTERAPIE
-
TERMOTERAPIE : aplicatii cu parafina, ultraviolete, solux (infrarosii)
-
HIDROTERAPIE : bai cu bule, bai galvanice
-
Servicii de explorari functionale: EKG, spirometrie, ecografie
Unitate sanitara de interes public national, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, Statiunea Slanic Moldova ofera servicii de recuperare medicala, pentru adulti si copii, in regim de spitalizare si ambulatoriu, pe urmatoarele profile de patologie:
-
respirator
-
hepato-digestiv
-
renal
-
reumatismal cronic degenerativ
-
circulator
Tipurile de turism care pot fi practicate in zona sunt: turismul balneo-terapeutic, de recreere si odihna, turismul de agrement, turismul cultural si stiintific, turismul religios, agroturismul si cicloturismul.
[geo_mashup_map]
O stațiune inchisă,unde doar parcul central iese în evidență. Izvoarele lăsate în paragină sau secate de stai câte o oră pentru 100 ml de apă dacă ai noroc. Nu ai de unde cumpăra un ziar. Plictisitoare cu hoteluri la limita decenței(cele mai multe). Personal nu aș mai petrece un sejur în acea stațiune nici plătit. Păcat de peisaj și de aer!