Parcul Național Călimani din județele Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud

Muntii Calimani reprezinta unul dintre cele mai inalte masive muntoase din Romania, facand parte din categoria Carpatilor Orientali. Cel mai inalt varf este de departe Pietrosul, cu o altitudine de 2100 metri.

Parcul National Calimani din judetele Mures Suceava Harghita si Bistrita-Nasaud - flickr

Muntii Calimani au fost declarati „parc national” intrucat in zona putem admira o fauna destul de rara. Prezenta jneapanului, a cocosului de mesteacan si a zambrului in muntii Calimani au determinat ocrotirea acestor locuri, fiind protejate prin litera legii.

Parcul National Calimani cuprinde 24.041 hectare, in regiune putand fi permise atat pasunatul, cat si taiatul lemnelor in cantitati mai reduse.

Pentru a ajunge in Muntii Calimani poti opta fie la parcurgerea traseului cu masina, fie cu trenul. Accesul in regiune se face destul de usor. Datorita intinderii sale, Parcul National Calimani este cuprins de patru judete importante – Suceava, Harghita, Mures si Bistrita-Nasaud. De aceea pentru a ajunge in zonele protejate ale parcului puteti opta fie sa strabateti drumul dinspre Vatra Dornei-Poiana Stampei, fie dinspre Rastolnita-Toplita.

Bine de stiut:

Posibilitatile de cazare sunt destul de reduse, numerosi turisti confruntandu-se cu un astfel de impediment. De cele mai multe ori, pensiunile sunt asezate la poalele muntelui, insa si aici sunt destul de putine. Asa ca, in cazul in care va doriti sa va petreceti concediul in aceste locuri este indicat sa aveti stabilita de dinainte o rezervare la una din pensiunile din zona.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*