Mănăstirea Sihăstria Putnei din comuna Putna, județul Suceava

Manastirea Sihastria Putnei este situata in nordul Bucovinei, la 4 km mai sus de Manastirea Putna. Prima atestare documentara este in jurul anului 1466, in timpul domniei Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, cand aflam si despre cel dintai vietuitor al Sihastriei cunoscut cu numele de Atanasie.

Cand Moldova a fost invadata de armatele regelui polon Ioan Sobieski (1674-1696), Sihastria a fost pustiita de cotropitori. A ramas astfel pana la pacea de la Karlowitz (1699), cand calugarii ce pribegisera prin munți s-au intors la locurile lor.

Primul egumen al Sihastriei cunoscut cu numele este Lazar, un ucenic al sfantului mitropolit Dosoftei al Moldovei (1671-1686). Cu sprijinul marelui vistiernic domnesc Ilie Cantacuzino, el ridica o noua bisericuta de lemn in care, dupa cum ne spun izvoarele, „abia incapeau patru-cinci sihastri”.

Dupa doua veacuri de pustiire si uitare, la 24 aprilie 1990, cand s-au inceput lucrarile de restaurare la Sihastria Putnei, aici se aflau doar ruinele vechii biserici din secolul al XVIII-lea. Biserica cu hramul „Buna Vestire” este o constructie din zid de piatra in forma de cruce, captusita cu caramida in interior, cu spatiul compartimentat in altar, naos, pronaos, pridvor inchis.

Bine de stiut:

In ultimii ani, lucrarile de amenajare a acestui asezamant monahal s-au diversificat, in ianuarie 2005 fiind ridicat la rangul de manastire. Astazi, aici functioneaza o serie de ateliere de croitorie, tamplarie, sculptura, pictura, inramat si aplicat icoane pe lemn. In prezent, la Sihastria Putnei se afla in constructie o noua biserica, avand hramul „Izvorul Tamaduirii”

manastirea-sihastria-putnei-din-comuna-putna-zilesinoptiIstoric Manastirea Sihastria Putnei din comuna Putna:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Sihastria Putnei:

Program de vizitare Manastirea Sihastria Putnei:

Tarif vizitare Manastirea Sihastria Putnei :

În apropiere de Manastirea Sihastria Putnei mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Sihastria Putnei din comuna Putna:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Manastirea Sihastria Putnei din comuna Putna:
Localitate: –
Strada: -nr. –
GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Sihastria Putnei:

Galerie foto Manastirea Sihastria Putnei din comuna Putna:

Ai vizitat Manastirea Sihastria Putnei?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Sihastria Putnei?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*