Stațiunea Băile Govora din orașul Băile Govora, județul Vâlcea

Situata intr-o zona depresionara, Baile Govora ne imbie prin farmecul lor aparte si prin peisajul montan ce ni se dezvaluie imediat ce pasim in localitate.

Statiunea Baile Govora din orasul Baile Govora judetul Valcea - szalas

In apropierea orasului Ramnicu-Valcea, Baile Govora este amplasata la o altitudine de 380 metri, inconjurata de paduri de foioase si de conifere.

Legenda:

Inca din anul 1876, un locuitor in timp ce se afla la muncile agricole a reusit sa scoata din pamant apa sarata, cu puteri vindecatoare. Inca din acel moment, s-au construit circa 29 de cabine pentru tratament, fiind amplasate in apropierea manastirii Govora.

Statiunea este deschisa spre vizitare si tratament in toata perioada anului, oferind celor ce vin aici un adevarat remediu terapeutic pentru tratarea unor afectiuni destul de serioase. Putem enumera tratarea afectiunilor ginecologice, astmului bronsic, faringite, sinuzite, spondiloze, artroze, boli reumatice, pareze, afectiuni cardiovasculare, digestive sau endocrinologice.

Statiunea pune la dispozitia turistilor bai calde sau minerale iodate si sulfuroase, cu adaosuri de namol cald, pneumoterapii, electroterapii sau tratamente cu produse apicole.

Varietatea și efectul terapeutic, bine cunoscut, al apelor minerale au făcut posibil ca activitatea din cadrul stațiunii Govora să se desfășoare pe toată perioada anului.

În cadrul bazelor de tratament sunt utilizate resurse naturale locale, mai puțin nămolul sapropelic fosil care este extras și adus în Govora de la Ocnele Mari.

Apele bogate în clor, sodiu, iod, brom și sulf sunt utilizate pentru cure externe, în timp ce apele ce prezintă un exces de magneziu, calciu și mai puțin sulf sunt recomandate pentru cure interne.

Facilitățile moderne surprinse într-un cadru tipic mioritic au contribuit semnificativ la dezvoltarea stațiunii, astăzi numeroși turiști alegând Govora pentru tratamentele sale naturale, dar și pentru baza de agrement.

Tratament: Boli reumatice și respiratorii pentru copii; Boli asociate; Disfuncționalități post traumatice.

Bine de stiut:

Pentru a ajunge in statiunea Baile Govorei este indicat sa urmati traseul Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea, aceasta aflandu-se la nici 30 kilometri distanta.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*