Stațiunea Călimănești-Căciulata din orașul Călimănești, județul Vâlcea

Situat in partea sudica a tarii, chiar pe malul drept al Oltului, orasul Calimanesti reprezinta una dintre cele mai importante atractii si statiuni de recreere si recuperare medicala.

Statiunea Calimanesti-Caciulata din orasul Calimanesti judetul Valcea - flickr

La doar 18 kilometri de orasul Ramnicu-Valcea, in drumul spre Sibiu, statiunea Calimanesti Caciulata a facut inconjurul lumii datorita posibilitatilor sale de tratare a diverselor afectiuni.

Statiunea Calimanesti-Caciulata este recomandata pentru tratarea afectiunilor digestive, hepatobiliare, tulburari metabolice, renale, afectiuni respiratorii, boli ale sistemului nervos, afectiuni reumatismale, ginecologice, boli ORL, afectiuni dermatologice sau cardiovasculare.

In zona, izvoarele naturale, cu ape minerale sulfuroase, bromate de sodiu, bogate in calciu si magneziu sunt destul de cunoscute, fiind cele care reusesc sa vindece an de an zeci de bolnavi.

Munții Coziei și valea Oltului reprezintă două dintre frumusețile naturale ale zonei, la care mai pot fi adăugate Mănăstirea Cozia, Schitul Ostrov, Mănăstirea Stănișoara, Castrul Roman adevărate monumente ale istoriei românești.

Călimănești și Căciulata sunt două stațiuni balneo de pe malul drept al Oltului care prin intermediul factorilor naturali de mediu transpuși în centre modernizate au reușit să ofere servicii terapeutice pentru adulți și copii.

Este adevărat că bazele de tratament din zonă sunt recomandate pentru afecțiunile digestive, renale, hepatobiliare, reumatismale și multe altele, însă atracțiile din zonă pot reprezenta un motiv la fel de întemeiat pentru a vizita Călimănești-Căciulata.

Tratament: Instalații pentru băi calde cu apă minerală; Electrohidroterapie; Kinetoterapie; Aerosoli și inhalații; Bazine descoperite cu apă termală sulfuroasă.

Bine de stiut:

Fiind situata la o altitudine de peste 200 metri, clima este preponderent blanda, cu veri racoroase si ierni linistite. Asadar, in cazul in care ajungeti in regiune nu va trebui sa va faceti griji din cauza acestui punct de vedere.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*