Locuri turistice din România care merită vizitate:

4 tipuri de cămăși de care are nevoie orice bărbat elegant în sezonul de primăvară

4- 4 tipuri de cămăși de care are nevoie orice bărbat elegant în sezonul de primăvară

Sezonul de primăvară 2022 îi invită pe bărbați să dea dovadă de puțin curaj și să impresioneze prin ținute vesele, dar caracterizate de calitate și de eleganță. Deși anul 2022 îi provoacă pe bărbați să uite de monotonia cămășilor uni, asta nu înseamnă că în garderoba lor nu ar trebui să existe cel puțin o cămașă albă de calitate înaltă sau o cămașa navy care poate asigura o ținută ireproșabilă în contextele cele mai exigente. Iar când spunem cămăși de primăvară, în mod evident ne gândim și la materiale care, din nou, ar trebui să fie calitative, confortabile și respirabile.

4- 4 tipuri de cămăși de care are nevoie orice bărbat elegant în sezonul de primăvară

Iată, așadar, ce tipuri de cămăși sunt recomandate în sezonul de primăvară 2022:

  1. Cămăși din pânză și poplin. Deși pânza și poplinul par a fi similare, există unele diferențe între acestea. Cert este că din aceste materiale se confecționează cele mai multe cămăși albe bărbați pentru primăvară și vară. Pânza este o țesătură de bumbac netedă, ușoară și netexturată a cărei țesătură de fir variază de la 50 de fire individuale până la 140 de fire duble. Atât pânza, cât și poplinul sunt considerate țesături foarte versatile, motiv pentru care se utilizează atât pentru confecționarea de piese vestimentare formale, cât și casual.
  2. Cămăși cu model îndrăzneț. Lunile de primăvară vă invită să fiți cât mai curajoși în ceea ce privește modelele pe care le purtați. Deși este recomandat să dețineți câteva cămăși bărbați clasice care vă pot salva în orice situație, nu ar trebui să omiteți sezonul acesta câteva modele. De exemplu, modelul Paisley a fost inițial un motiv zoroastrian din Imperiul Persan-Sasanian. În prezent, acest model se găsește cel mai adesea pe cravate, dar și pe batistele de buzunar. Dar iată că acum sunteți invitați să purtați chiar și o cămașă cu motiv Paisley. Dacă sunteți adepții ținutelor ultra casual, atunci nu ocoliți motivele florale. Despre motivele florale trebuie să știți că au fost inventate pentru prima dată de către chinezi, care au imprimat pe haine flori de bujor și au fost surprinși de rezultate estetice pe care le-au obținut. Modelele florale sunt destul de comune la îmbrăcămintea ultra casual. Este recomandat totuși să echilibrați modelele îndrăznețe cu un contrast subtil de culoare, cum ar fi două nuanțe diferite de gri sau albastru. Asocierea unei cămăși cu model Paisley sau floral cu o pereche de pantaloni uni de culoare închisă vă va asigura un aspect elegant și monocromatic.
  3. Cămăși din chambray. La fel ca pânza, și țesătura chambray este foarte recomandată pentru sezonul de primăvară-vară. Țesătura chambray este finisată cu in și se distinge prin textura alba și firele colorate, care creează un aspect ușor striat. Țesătura Chambray este tradițională din orașul francez Cambrai și datează încă de la mijlocul anilor 1500. „Cambricul” original este o țesătură de in folosită pentru orice, de la batiste la cămăși. A început să fie menționat chambray de către britanci în secolul al XIX-lea. Țesătura chambray este adesea confundată cu denimul, dar totuși chambray se distinge prin țesătura simplă, fiind totodată mai ușor și mai respirabil. La fel ca denimul, vine în mod tradițional în diferite nuanțe de albastru, așa că reprezintă o alegere solidă pentru bărbații care doresc ținute perfecte și confortabile de primăvară.
  4. Cămașă polo clasic. Acest model de cămașă larg răspândită datează din Rajul britanic al secolului al XIX-lea, când ofițerii armatei au început să poarte cămăși polo ca uniformă pentru a juca sportul de la care provine numele. Polo este o cămașă cu guler, cu doar doi sau trei nasturi, disponibilă în variantă cu mânecă lungă, dar și cu mânecă scurtă, aceasta din urmă fiind ideală pentru primăvară-vară. O cămașă polo de calitate este fabricată din 100% bumbac. Partea inferioară a cămășii nu ar trebui să treacă mai mult de jumătatea buzunarelor din față și din spate și, cu siguranță, nu ar trebui să fie mai sus decât cureaua. Dacă optați pentru o cămașă polo cu mâneca scurtă, mânecile ar trebuie să fie la jumătatea distanței până la două treimi de bicepși.

Nu în ultimul rând, nu uitați de cămășile cu guler tunică. Când vine vorba de cămăși pentru bărbați pentru sezonul de primăvară-vară, niciun model nu încorporează mai mult confort și eleganță precum o cămașă cu guler tunică. Pentru confort sporit, optați pentru o cămașă cu guler tunică confecționată din bumbac sau in.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: