Locuri turistice din România care merită vizitate:

Clujul, destinația perfectă de weekend

În weekendu-urile călduroase de vară, ar fi păcat să stai în casă. Așa că, ce-ar fi să vizitezi Clujul.

Oriunde te-ai afla, Clujul este acum la doar o oră distanță cu avionul. Stai, nu te impacienta. Biletele de avion sunt super accesibile, mai ales dacă le achiziționezi cu câteva săptămâni înainte. Așa că, nu mai ai niciun motiv să nu fugi până la Cluj, noul Silicon Valley al României.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”77″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Acest oraș occidental din regiunea Transilvaniei își are originea în așezarea dacică din Napuca în secolul al 2-lea d.Hr. După preluarea Daciei de către romani, a fost redenumit Napoca, iar în anul 124 d.Hr. a primit rangul de „municipium” . Orașul a avansat rapid din punct de vedere social și economic, iar în timpul domniei lui Marcus Aureliu Napoca a primit titlul de „colonia”, cel mai înalt nivel urban posibil din Imperiul Roman.

Comercianții germani, care au sosit aici în secolul al XII-lea, au reconstruit zidurile de piatră medievală ale lui Clus în piatră după invazia tătară din 1241. Cunoscut ca Klausenburg pentru germani și Kolosvar pentru maghiari, Clujul a devenit Cluj Napoca în anii 1970 Regim comunist a adăugat numele vechii așezări romane pentru a sublinia originea sa daco-romană. Cu una dintre cele mai vibrante economii din țară și o populație de circa 330.000 de locuitori, Clujul este astăzi un oraș cultural și educativ vibrant. Cele șase universități de stat și câteva universități private situate aici fac de asemenea Cluj Napoca orașul cu cel mai mare procent din populația studenților din România.

Piața principală, înconjurată de clădirile din secolul al XVIII-lea și din secolul al XIX-lea, găzduind numeroase magazine și restaurante, este dominată de Biserica Sf. Mihail din secolul al XV-lea, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură gotică din România. Piața susține, de asemenea, palatul Banfy din secolul al XVIII-lea, care găzduiește armele și colecțiile de artă românească ale Muzeului de Artă. Vizitatorii care doresc să afle mai multe despre regiune ar trebui să facă o vizită la secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, un adevărat spectacol al arhitecturii populare.

Ce mai poți vizita?

Catedrala SF. Mihail. Această biserică este unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Transilvania. Biserica Sf. Mihail a fost ridicată între 1350 și 1487 pe locul fostei Capela Sf. Iacob. Altarul, construit în jurul anului 1390, este cea mai veche parte a bisericii. Cea mai recentă secțiune este turnul, construit în stil neo-gotic în 1860. Seiful în formă de stea, vitraliile și sculpturile impresionează cu frumusețea și grandoarea lor. Restaurările repetate au dezvăluit picturile din secolul al XV-lea. Ultima restaurare a avut loc între 1957 și 1960.

Bastionul Croitorilor.  Datând din 1475, Bastionul croitorilor este una dintre cele două structuri, care au fost o dată parte din vechiul oraș fortificat, încă în picioare. Turnul pompierilor este celălalt turn de apărare care a supraviețuit mai mult de cinci secole.

Dealul Cetățuia. Numele se referă la o fortăreață austriacă construită aici în secolul al XVIII-lea pentru a asigura controlul, mai degrabă decât apărarea orașului. Cetatea, de asemenea, a servit ocazional ca o închisoare, iar aici a fost ținut Stephan Ludwig Roth, eroul 1848 al sașilor transilvăneni, acuzat de înaltă trădare și executat la poarta de nord pe 11 mai 1849.

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: