ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN COMUNA VAMA BUZĂULUI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din comuna Vama Buzăului, județul Brașov.

Atunci cand vrei sa cunosti cate o parte din cele mai populare traditii romanesti este indicat sa incerci sa alegi o destinatie de-a dreptul pitoreasca.

Un peisaj montan destul de placut, o fauna si o vegetatie bogata, dar si multi oameni ospitalieri descriu pe scurt trasaturile agroturismului din zona Vamei Buzaului.

Situata in judetul Brasov, Vama Buzaului face parte din categoria celor mai noi, dar si celor mai cautate peisaje rurale din tara noastra. Aceasta se afla la inaltimea de 800 metri, in muntii Ciucas, fiind strabatuta de apele cristaline ale raului Buzau.

Factorii de mediu au reusit sa aduca comuna Vama Buzaului in lista celor mai preferate statiuni agroturistice din tara. Peisajul montan care inconjoara cele patru sate ce apartin comunei descrise de noi ofera turistilor atractii suficient de multe pentru a-i face sa se intoarca si altadata in aceste locuri.

Cu toate acestea, statiunea Vama Buzaului nu este cunoscuta de catre cei care prefera regiunile montane, popularitatea acesteia nefiind destul de mare. Insa, autoritatile judetului Brasov au drept scop promovarea turismului in aceste regiuni prin demararea unor investitii de amploare.

In regiune, in scurt timp, se intentioneaza sa se amenajeze o partie de schi asemenea celei din regiune Bran care sa ii atraga pe cei iubitori de sporturi reci.

Aproximativ 15 pensiuni agroturistice isi pun la dispozitie serviciile turistilor veniti sa cunoasca frumusetea acestor locuri, oferindu-le nenumarate drumetii locale.

Bine de stiut:

Vama Buzaului se afla la confluenta dintre trei judete – Buzau, Covasna si Brasov. Vama Buzaului se afla la o distanta de 12 km de zona Intorsura Buzaului si la aproximativ 45 kilometri de orasul Brasov.

Ca urmare a unor temperaturi destul de joase, aici stratul de zapada se mentine destul de consistent pe parcursul a patru luni din an.

In regiune putem admira: Cheile Pirusca, Pirusca Seaca, Pirusca cu Apa, Cascada Urlatoarea Mica.