ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN COMUNA BRAN. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din comuna Bran, județul Brașov.

Un loc de vis, o priveliste de neuitat.

Bran! Un nume atat de simplu, dar un loc atat de superb. Iti rezerva surprize prin imaginile de vis pe care ti le ofera. Imbina un cadru natural unic, un cadru pe care nu l-ai visat nici in cele mai minunate momente.

Bran! Imbina muntele cu dealul, imbina traditia cu cultura, imbina vechiul cu noul. Mai exact contine totul, contine totul pentru ca tu, impreuna cu familia sau prietenii tai sa iti petreci cele mai frumoase zile de concediu.

Inconjurat de muntii Piatra Craiului, dar si de Bucegi, Branul iti da prilejul sa parcurgi niste trasee unice, sa traiesti aventura, sa ajungi “in nori” cat ai clipi. Si in plus, muntii Bucegi te aduc in fata celor mai minunate edificii create de natura, Babele si Sfinxul.

„Satele – pensiuni” din regiune ( Moeciu de Sus, Moeciu de Jos, Fundata) iti ofera relaxarea pe care ai visat-o tot timpul anului. Plini de ospitalitate, satenii te incadreaza usor in familia lor, te considera un membru in plus si iti ofera toata caldura caminului lor.

In Bran, esti purtat usor de “masina timpului”. Te intorci in epoca lui Tepes. Ai ocazia sa vizitezi celebra sa locuinta, „locuinta vampirilor”, asa cum este ea cunoscuta peste hotare. Si targul din Bran te poate transforma. Cu milioane de masti, de costume care doresc pastrarea traditiei anilor 1400 poti deveni chiar tu personajul principal din celebrul film “Dracula”.

La noi a locuit “Dracula”, la noi a locuit un personaj adanc purtat uneori de lumea basmelor internationale. Locatia e Bran. Nu e pacat sa n-o cunoasteti? Nu e pacat sa nu ne stim cultura, sa nu ne cunoastem traditia, sa nu fim martori la ospitalitatea “branenilor”, sa nu-i vizitam daca ei ne asteapta, sa nu ne petrecem cateva zile pe an intr-un loc care ne apartine noua romanilor?

Muzeul Branului din comuna Bran, judeţul Braşov

Muzeul Banatului din comuna Bran - flickr

Muzeul Branului constituie unul dintre obiectivele turistice deosebit de importante ale regiunii. Muzeul Branului a fost constituit chiar în interiorul Castelului Bran. Muzeul Branului are […]