ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN ORAȘUL BRAȘOV. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din orașul Brașov, județul Brașov.

Orasul Brasov se afla situat la o altitudine destul de joasa, comparativ cu celelalte asezari montane ale Vaii Prahovei, la circa 625 metri. Altitudinea la care se afla orasul Brasov explica faptul ca se afla intr-o depresiune care ii poarta muntele.

De jur imprejur, orasul Brasov se afla inconjurat de masivul Piatra Mare si masivul Postavaru.

Celebritatea orasului Brasov este data de Piata Sfatului, cladirile istorice, panorama orasului privita de sus, de pe varful Tampa, dar si de Festivalul Cerbul de Aur. Nu putem trece indiferenti pe langa Biserica Neagra, un veritabil monument istoric al tarii ce se afla parca de paza in mijlocul orasului.

Din punct de vedere istoric, orasul Brasov dateaza inca din perioada neolitica. Cea mai importanta perioada care a definitivat si transformat orasul in totalitate a fost aceea a invaziei cavalerilor teutoni, in anul 1203, construindu-se in acea vreme cea mai importanta cladire din oras - Biserica Bartolomeu - in acest fel ducandu-i-se vestea de oras al tuturor timpurilor.

Invaziile turcesti nu au ezitat sa apara, insa, intotdeauna Brasovul a fost ocrotit parca de puterile domnitorului Vlad Tepes, facandu-le fata dusmanilor cu vitejie si demnitate.

Un alt edificiu insemnat al orasului Brasov este Biserica Neagra, construita in anul 1384 de Thomas. Inaltimea sa de 89 de metri demonstreaza faptul ca aceasta este una dintre cele mai impozante si inalte biserici construite in stil gotic din Europa.

Tampa ofera o panorama de vis asupra intregii regiuni. Pentru a ajunge aici, turistii pot opta fie pentru o calatorie cu masina, fie pe jos.

Ruinele cetatii orasului Brasov mai sunt pastrate si astazi cu multa grija de catre localnici, spre a fi un semn al trecutului acestui oras.

Bine de stiut:

Orasul Brasov gazduieste zilnic sute de turisti veniti pentru a-i admira frumusetea. Posibilitatile de cazare sunt numeroase atat la hoteluri, cat si in pensiuni.

In apropiere de orasul Brasov se afla statiunea Poiana Brasov care va ofera cele mai interesante atractii pentru sporturile montane, oferindu-va trasee montane destul de placute, dar si anumite baze de agrement unde se pot practica sporturi extreme. Nu putem uita nici de Paradisul Acvatic, strandul Codlea si Noua, Bungee Jumping din Rasnov.