ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN ORAȘUL PREDEAL. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din orașul Predeal, județul Brașov.

Orasul Predeal este situat in judetul Brasov, fiind singurul oras din tara situat la cea mai inalta altitudine, din punct de vedere geografic - 1.030-1.110 m.

Asezarile rurale de pe Valea Prahovei dateaza inca din secolul al XVII-lea. Popularea zonei a avut loc atunci cand scutelnicii de la Manastirea Sinaia au venit in aceste locuri si s-au gospodarit. Cu toate acestea, pana in anul 1852, punctul cheie al intregii regiuni a Vaii Prahovei a fost in localitatea Breaza.

Dupa anul 1852 atentia autoritatilor a fost ghidata de noua asezare a orasului Predeal, acestea dorind astfel sa transforme zona intr-o veritabila oferta turistica.

Odata cu construirea caii ferate care traverseaza regiunea Ploiesti-Brasov, orasul Predeal a fost luat cu asalt de catre turisti, accesibilitatea parcurgerii traseului fiind mult mai usoara.

Initial, orasul Predeal avea in administrare o parte dintre statiunile turistice insemnate ale Vaii Prahovei - Busteni, Azuga, Poiana Tapului. Acestea s-au desprins treptat de sub oranduirea orasului Predeal intre anii 1908-1912.

In perioada 1950-1960, orasul Predeal a fost integrat in orasul regional Stalin, urmand ca din anul 1960 sa intre in subordinea orasului regional Brasov.

Padurile inalte de conifere si foioase transforma orasul Predeal intr-o adevarata atractie pentru turisti. Partiile performante de ski, telecabina, dar si traseele montane devin obiective turistice deosebite ale localitatii.

In prezent, orasul Predeal se numara printre cele mai insemnate statiuni turistice din tara, fiind asaltat de un numar imens de turisti indiferent de anotimp. Sutele de hoteluri de lux si pensiuni isi pun la dispozitie serviciile pentru a ramane intotdeauna in topul preferintelor turistilor romani si straini.

Orasul Predeal reprezinta una dintre statiunile curative ale tarii, tratand din punct de vedere neuronal persoanele care sufera de astenie si depresii, devenind un remediu impotriva stresului si a suprasolicitarii intelectuale a organismului.

Bine de stiut:

Orasul Predeal este cunoscut prin cele cinci partii de ski de dificultati diferite.

[geo_mashup_map]