Cetatea Capidava este situata la jumatatea distantei dintre Harsova si Cernavoda in judetul Constanta.
Cetatea reconstruita, ale carei ruine masive se vad si astazi, are un plan rectangular (105 x 127 m), cu ziduri groase de peste 2 metri si inalte de 5-6 m, cu 7 turnuri, inalte de aproape 11 metri, o poarta, lata de 2,36 metri, situata pe latura de sud-est – pe unde se facea legatura dintre masiv si uscat – o poarta strategica pe o latura a turnului spre Dunare si un port amenajat in terase spre fluviu.
Zidul cetatitii impozant este gros de pese 2,5 m, cu inaltimi pastrate intre 2 si 6 metri, compus din unsprezece curtine si opt turnuri. Pe latura de nord-est, pot fi vazute, intre turnurile de colt si cel patrulater din centrul zidului, doua turnuri intermediare in forma de potcoava, pastrate pe inaltimi foarte mici; faptul se datoreaza abandonarii acestora in timpul refacerii incintei in cea de a doua faza romana tarzie.
Bine de stiut:
Descoperirile arheologice sunt de o mare varietate si dezvaluie preocuparile locuitorilor acestei cetati. Inscriptiile aduc la cunostinta numele si credintele unora dintre acestia.
Istoric Cetatea Capidava din satul Capidava:
Fortificatia a fost ridicata in timpul imparatului Traian, constructia și este atribuita unor detasamente din legiunile a XI-a Claudia si a V-a Macedonica.
Obiective principale de vizitat la Cetatea Capidava:
–
Program de vizitare Cetatea Capidava:
–
Tarif vizitare Cetatea Capidava:
–
În apropiere de Cetatea Capidava mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Cetatea Capidava din satul Capidava:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Cetatea Capidava din satul Capidava:
Localitate:
Strada: – nr. –
GPS: –
Cum se ajunge la Cetatea Capidava:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Cetatea Capidava din satul Capidava:
Ai vizitat Cetatea Capidava?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Capidava?