Locuri turistice din România care merită vizitate:

Amenajarea grădinii: cum reușești să organizezi spațiul de care dispui cu ajutorul pavelelor decorative?

 

Ce soluție să alegi pentru împărțirea spațiului din curte pe zone și căi de acces?

Ai o grădină mare și nu știi ce să îi faci ca să arate bine, dar, în același timp, dorești să îi dai o utilitate clară? Soluțiile sunt numeroase, însă noi am ales să o prezentăm pe cea care credem că se potrivește oricui.

Pavarea curții este o soluție care a venit să sprijine oamenii, salvând timp și bani. Prețurile unui astfel de aranjament pot să difere de la producător la producător, însă rămân mereu accesibile. Dalele decorative sunt ecologice, pentru că sunt create din materiale naturale ce nu necesită tratamente chimice și procese complexe de fabricație. În același timp sunt durabile, iar, dacă sunt montate corect, nu vor apărea denivelări nici după perioade lungi de timp.

Folosirea de pavele este o opțiune modernă, care a reușit să întregească aspectul oricărei curți în care ele sunt plasate. Acestea sunt recomandate de arhitecți și designeri, motiv pentru care poți avea încredere că alegerea este una corectă.

Astfel, optează pentru folosirea unor pavele decorative chiar în curtea ta și vei avea un spațiu liniștit, prietenos și organizat.

Idei de moduri în care poți organiza curtea cu ajutorul pavelelor?

Pavelele, după cum am menționat, sunt un plus în o bună organizare a spațiului existent în curte. Mai exact, în amenajarea exterioară, poți să împarți curtea pe zone destinate unor activități diferite, dar să păstrezi și zone pline de verdeață sau flori, pentru a fi permanent înconjurat de natură.

Zonele pot să difere, de la spații concepute pentru a lua masa, până la zone de gătit, spații libere în care poți practica sport sau să dormi în cort împreună cu copiii, admirând stelele. Te poți ajuta de pavele ca să creezi, de exemplu,  potecile către zona de relaxare sau de luat masa, dar și să acoperi, cu ajutorul lor, locurile destinate acelor activități recreative.

Indiferent că ai o curte de mari sau mici dimensiuni, cu siguranță vei avea nevoie să formezi un drum care prezintă siguranță, de la poartă și până la intrarea casei tale. Pentru acest tip de zonă, nu uita să plasezi dale cu un grad ridicat de antiaderență, fiindcă vei folosi permanent calea de acces, indiferent care este vremea de afară.

De flori și pietre te poți ajuta ca să delimitezi într-un mod creativ marginile pavelelor sau poți alege o opțiunile mai simplă, integrarea unor borduri elegante, dar rezistente.

De ce pavelele fac parte din designul curții tale și cum le alegi pe cele potrivite?

Când alegi dalele pe care vrei să le plasezi în curte trebuie să ții cont nu numai de întrebuințarea lor, ci și de modelul pe care îl achiziționezi. Culoarea, aspectul lor și modul în care alegi să le plasezi trebuie să se afle în strânsă legătură cu alte elemente ale curții tale.

Un lucru de care trebuie să ții neapărat cont este modul în care arată finisajele exterioare ale casei și alte elemente care o compun, precum acoperișul sau geamurile.

Ține cont de formele pe care le are casa. Dacă aceasta este foarte simplă, având o formă relativ pătrată, poți să așezi dalele din dreptul fațadei în semilună, pentru a sparge puțin duritatea acelei forme. Un alt detaliu important îl reprezintă stilul și culorile regăsite în acoperiș sau geamuri. Nu trebuie să optezi neapărat pentru o nuanță asemănătoare, dar trebuie să te asiguri că acestea se potrivesc.

            Stilul pe care îl au te va ajuta, cu siguranță, să alegi obiectele decorative și de mobilier care sp completeze grădina.

            Având aceste informații, ne dorim să facem mai ușoară alegerea pavelelor potrivite și a modului în care decizi să te folosești de ele.

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: