ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN COMUNA BĂIȘOARA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din comuna Băișoara, județul Cluj.

Baia Mică, așa cum a fost menționată pentru prima dată în documente, sau Băișoara reprezintă o zonă turistică cu un potențial uriaș. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să o vizitezi: peisajele încântătoare, pârtia de schi aflată în mijlocul pădurii, aerul curat, cum nu este nicăieri în România, și, bineînțeles, muntele care te așteaptă să-i descoperi farmecul în orice sezon.

Aflată la doar 40 de kilometri depărtare de orașul Cluj-Napoca, Băișoara este refugiul localnicilor atât pe timp de iarnă, când vor să schieze, cât şi vara, când vor să se ascundă de căldură la umbra copacilor înalți.

Natura este cel mai important atu al zonei, care te cheamă să-i descoperi frumusețile prin intermediul unor activităţi care îți pun adrenalina în mișcare, te ademenesc și te recheamă cu o frenezie aproape mistică.

Aici, în mijlocul ei, natura îți oferă oportunități multiple să comunici cu ea, să-i simți măreția și să te unești cu ea pentru a te redescoperi pe tine și micile plăceri care îți fac viața mai frumoasă.

Ciclismul montan și concursurile off-road sunt atracția principală pentru cei care iubesc mișcarea în aer liber și vor să-și testeze aptitudinile pe trasee spectaculoase - drumurile forestiere se transformă în pistele ideale pentru aceste sporturi.

Turismul reprezintă unul dintre sectoarele prioritare în comuna Băișoara. Astfel, pe lângă spectacolul naturii, pădurile dese, drumeții către peștera Huda lui Papară, Cheile Turzii, Defileul Hașdatelor şi Cheile Borzeștilor, turiștii pot merge și la Muzeul Etnografic din Lupşa unul dintre cele mai interesante muzee de acest tip din întreaga țară, care trebuie negreșit pus pe lista de vizitat.

Minodora Susana Luca, primar Băișoara:

În calitate de Primar, de reprezentantă a României la Strasbourg, în Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei și de Vicepreședintă a Comisiei pentru Probleme de Actualitate în Congresul Puterilor Locale și Regionale, încurajez toate femeile care doresc să avanseze în plan profesional și personal să se implice în ceea ce doresc să facă şi, cu siguranţă, munca depusă le va fi încununată de succes.

Convinsă fiind că „veșnicia s-a născut la sat”, sunt fericită că sunt româncă, îmi iubesc țara și mă bucur că am avut oportunitatea să ajut comunitatea pe care o reprezint.